Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Démoni sú späť! Poliakom ich pripomenuli Slováci

Chyby, sklamanie, rozčarovanie. Tri hádam najpoužívanejšie slová, ktoré po zápase Slovenska s Poľskom na futbalových ME vychádzali z úst zverencov Paula Sousu.

15.06.2021 08:00
Maciej Rybus, Lukáš Haraslín Foto: ,
Maciej Rybus v súboji s Lukášom Haraslínom.
debata (15)

Jedným z najkritickejších Poliakov bol tesne po záverečnom hvizde obranca Maciej Rybus.

"Nerozumiem, prečo dostávame toľko gólov. Najmä po štandardných situáciách. Aj teraz sme mali súpera dobre zmapovaného. Vedeli sme, čo a ako robí, no predsa sme inkasovali od Milana Škriniara.

Teda od hráča, na ktorého nás tréneri upozorňovali, že pri štandardkách je najnebezpečnejší," krútil hlavou hráč Lokomotivu Moskva.

Rybus prezradil webu sport.pl, čo ihneď po zápase povedal spoluhráčovi Kamilovi Glikovi.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Hovoril som mu, že démoni sa opäť vrátili. Cítil som sa totiž rovnako, ako pred tromi rokmi, keď sme na majstrovstvách sveta v Rusku prehrali v otváracom zápase so Senegalom a všetko sa nám začalo znovu rúcať,“ vravel Rybus.

Bielo-červení vtedy podľahli africkému súperovi prekvapujúco 1:2 a ich smelé plány i sebavedomé vyhlásenia pred turnajom zrazu dostali vážnu trhlinu.

Ďalší priebeh to potvrdil. Poliaci vo veľmi prijateľnej základnej skupine vzápätí nestačili ani na Kolumbiu (0:3) a ich záverečný zápas, v ktorom zdolali Japonsko (1:0), už bol len formalitou.

Slovensko - Poľsko na ME 2020 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Neistý zákrok Martina Dúbravku sa gólom súpera...

So šampionátom sa lúčili ako posledný tím H-skupiny.

„Náš postupový plán bude aj teraz o čosi ťažšie splniteľný. Predsa len, Španieli a Švédi sú kvalitnejšie tímy, ako majú Slováci. Musíme sa však zjednotiť a v Seville ukázať, čoho sme schopní,“ nevzdáva sa Rybus.

Aj on si akiste uvedomuje, že Poliaci už majú po senzačnom zaváhaní nôž na krku. Prípadná prehra so Španielskom ich teoreticky môže odstaviť z bojov o osemfinálovú miestenku.

Medzi top šestnástkou si zahrajú prvé dva tímy z každej zo šiestich skupín. Tie doplnia štyri najlepšie mužstvá z tretích miest.

© Autorské práva vyhradené

15 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí futbalisti #poľskí futbalisti #ME vo futbale 2020 #Kamil Glik #Maciej Rybus