Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eurodiár: Škriniar spravil Lewandowského robotu

Milan Škriniar a Robert Lewandowski nemajú toho veľa spoločného. Takmer nič. Každý je úplne odlišný typ futbalistu.

15.06.2021 10:50
Robert Lewandowski Foto: ,
Poliak Robert Lewandowski a v pozadí radosť slovenských futbalistov.
debata (1)

Prvý je obranca, na ihrisku zabraňuje gólom. Druhý je obávaný čarostrelec, góly dáva. Slovák sa stále vo veľkom futbale len rozbieha. Poliak je na jeho vrchole.

Škriniar body v ankete o najlepšieho futbalistu sveta nezískal. Lewandowskému ich dali experti i fanúšikovia najviac.

Obaja však majú aj čosi, čo ich spája. Vo svojich krajinách sa stali najlepšími futbalistami roka. Lewandowski si prebral trofej už desiaty raz, Škriniar len druhý.

Od oboch sa na petrohradskom štadióne Krestovskij čakalo, že potiahnu svoje tímy, budú ich lídrami. Slovenský reprezentant túto úlohu splnil. Najlepší futbalista planéty bol s kapitánskou páskou opäť v národnom drese nevýrazný a nečakanú prehru si zlizne aj za ostatných.

Rusko SR futbal ME2020 E Poľsko Slovensko Čítajte viac Ohlasy médií: Veľa rečí, efekt žiadny. Poliaci prehrali s jedným z najslabších

Porovnávanie futbalových osobností oboch mužstiev napokon prinieslo prekvapujúcu pointu. Škriniar spravil niečo, čo sa čakalo práve od poľskej superstar. Perfektne sa zorientoval v šestnástke a pohotovou, načasovanou a umiestnenou strelou rozhodol zápas v prospech svojho tímu. Lepšie by to neurobil ani sám Lewandowski…

Tento zápas nebol len o dvoch hráčoch. Ale rovnako aj o tímoch. Škriniar viedol tentoraz silnejší, v ktorom väčšina jeho spoluhráčov odviedla lepšie výkony ako ich súperi na rovnakých postoch. A Lewandowski? Nemá okolo seba v bieločervených farbách takú kvalitu ako v Bayerne Mníchov, v ktorom vyrába góly ako na bežiacom páse.

Najmä to bol dôvod, prečo sa Škriniar tešil z troch bodov a Lewandowski zostal s prázdnymi rukami.

Slovensko - Poľsko na ME 2020 Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Neistý zákrok Martina Dúbravku sa gólom súpera...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Lewandowski #Euro 2020 #Milan Škriniar