Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zdravie a bezpečnosť nadovšetko. Na šampionáte šéfuje pán Covid

Očkovanie, test, rúško, respirátor...

15.06.2021 14:00
Skilzzy Foto: ,
Chlapec Skilzzy, maskot futbalových ME 2020.
debata

Očkovanie, test, rúško, respirátor…

To všetko je povinná výbava, ktorú dnes potrebujete na Eure. Ako futbalista loptu. Ak vám niečo chýba, nekopnete si…

Ale nestačí to. Môžete mať aj päť testov, byť zaočkovaný všetkými vakcínami, mať kopu potvrdení, ešte vám chýba iná novinka šampionátu – bezpečnostný certifikát, že ste spôsobilý pôsobiť na šampionáte.

odkaz
euro 2020, odkaz

Akiste to poznáte.

Niekam sa chystáte, niečo si kupujete cez internet, musíte na záver odfajknúť, že ste sa oboznámili s podmienkami, že súhlasíte s pravidlami, ktoré sú nastavené. Často sa stáva, že sa dlhými tirádami príliš nezdržujete, váš súhlas je len formalitou.

S certifikátom je to inak. Musíte si to prečítať. A nie je toho málo.

Síce nijaká veľká veda, ale na záver každého okruhu vás čakajú kontrolné otázky, na ktoré musíte správne odpovedať, aby ste prešli touto novou procedúrou, ktorú si vyžiadala doba. Ak to chcete urobiť poctivo, rezervujte si na to asi pol hodinu.

Netherlands Ukraine Euro 2020 Soccer Eriksen Čítajte viac Vtipkuje, má dobrú náladu. Novinky o Eriksenovi potešili všetkých

Cítite sa trochu ako v škole a dávate si bacha, aby ste niečo nedomrvili. Musíte vedieť, ako sa pohybovať vo verejných priestoroch, či môžete podať kolegovi na tribúne ruku, ako postupovať, keď sa necítite najlepšie…

OK. Zdravie a bezpečnosť nadovšetko.

Preč sú bezstarostné romantické časy, keď ste docestovali na šampionát, vyzdvihli si akreditáciu a hurá do práce. Teraz okamžite narazíte na veľa zákazov, obmedzení, opatrení, odporúčaní. Chcete sa niečo spýtať trénera alebo hviezdy zápasu? Nech sa páči! Ale len cez video.

Poľsko Futbal ME2020 príprava Rusko Čítajte viac Poliaci? Dobrí susedia aj futbaloví blázni

Dnes šéfuje a kartami mieša na šampionáte pán Covid.

Možno sa o niekoľko rokov budeme nad tým všetkým len usmievať.

Ale je aj veľa pesimistov/re­alistov (nehodiace škrtnite), ktorí sú presvedčení, že svet už nikdy nebude taký ako pred pandémiou. A ani futbal a jeho najprestížnejšie podujatie.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #glosa