Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Futbalový skvost. Schick strelil úžasný gól z polovice ihriska

Neuveriteľný lob do siete Portugalska. Fantastický obrat proti Holandsku o osem rokov neskôr. A dnešný gól z polovice ihriska proti Škótsku.

14.06.2021 16:17
Schick futbal Foto: ,
Patrik Schick oslavuje gól do siete Škótska.
debata (6)

Český futbal zažil už viacero skvelých momentov. O najnovší sa postaral Patrik Schick.

Dvadsaťpäťročný rodák z Prahy bol hviezdou svojho tímu v tvrdom glasgowskom súboji proti Škótom (2:0).

Cenné tri body v D-skupine majstrovstiev Európy zaistil dvomi gólmi. Jedným krajším ako druhý.

„Gól z rozprávky. Hráči sa nemusia starať o najkrajší zásah šampionátu. Ten je už daný,“ usmieval sa stredopoliar Tomáš Souček pred kamerou Českej televízie.

Pozrite si video na tomto linku alebo na twitteri:

Šikovnosť a drzosť

Schick najskôr v závere prvého polčasu otvoril skóre. Spomalené zábery ukázali okrem slabej obrany domácich aj extratriedu českého strelca.

Útočník Leverkusenu si parádne našiel center Vladimíra Coufala a poslal ho nechytateľne za chrbát Davida Marshalla.

Je to skvelé. Na tento zápas som sa veľmi tešil. Viackrát som si ho premietal v hlave a hral ho v mysli už pred výkopom. Bol to náročný duel, stál nás veľa síl. Je to krásne víťazstvo," radoval sa Schick.

V úvode druhého polčasu Škóti zatlačili, proti vyrovnaniu však bol brankár Tomáš Vaclík i horná žrď jeho bránky. Onedlho Schick trestal znova. Odrazenú loptu poslal z polovice ihriska rovno do odkrytej bránky. Vybehnutý Marshall sa do nej už nestihol vrátiť.

„Našiel som si loptu, dostal som sa pred obrancu a zapadlo to do bránky. Ten druhý gól je čerešnička. Bola tam odrazená lopta. Všimol som si počas zápasu, že brankár chodí vysoko. Pozrel som sa, kde je a trafil to tam,“ doplnil Schick.

D-skupina – 1. kolo

Glasgow

Škótsko – Česko 0:2 (0:1)
Góly: 42. a 52. Schick. Rozhodovali: Siebert – Seidel, Foltyn (všetci Nem.), bez kariet.
Škótsko: Marshall – Hanley, Cooper, Hendry (67. McGregor) – O'Donnell (79. Forrest), Armstrong (67. Fraser), McGinn, McTominay, Robertson – Dykes (79. Nisbet), Christie (46. Adams)
Česko: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Kalas, Bořil – Souček, Král (67. Holeš) – Masopust (72. Vydra), Darida (87. Ševčík), Jankto (72. Hložek) – Schick (87. Krmenčík)

Pripomínal Ibrahimoviča

Schick bude mať čo robiť, aby sa priblížil k autorovi slávneho lobu do siete Vitóra Baíu Karlovi Poborskému či strojcom slávneho obratu proti Holandsku – Janovi Kollerovi, Milanovi Barošovi či Vladimírovi Šmicerovi.

Kvalitu i talent na to má. Vie to aj ďalšia česká legenda Pavel Nedvěd. Víťaz Zlatej lopty v roku 2018 ťahal ofenzívneho lídra Sampdorie Janov do Juventusu Turín.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Pripomína mi Zlatana Ibrahimoviča, keď prišiel do Juventusu. Tiež nemal veľa svalov, ale o dva-tri roky bola z neho ofenzívna beštia,“ vravel vtedy Nedvěd.

Nestalo sa. Odchovanec Sparty neprešiel zdravotnou prehliadkou. Schicka to zasiahlo, ale aj napriek viacerým zraneniam si zahral v drese slávnych značiek – AS Rím, Lipska a momentálne Leverkusenu.

„Keď príde do národného tímu, vždy sa ukáže. Mám z neho radosť,“ vravel ešte pred šampionátom kouč Česka Jaroslav Šilhavý.

Jeho zverenci urobili vďaka Schickovej šikovnosti i odvahe krok k postupu do ďalšej fázy. Obstoja aj vo zvyšných dvoch neľahkých skúškach proti Anglicku a Chorvátsku?

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #ME 2020 vo futbale #Patrik Schick