Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eriksenov kolaps a očkovanie? Škriniarov šéf sa vyjadril jasne

Riaditeľ Interu Miláno Giuseppe Marotta odmietol špekulácie, že dôvodom kolapsu Christiana Eriksena na ME 2020 bola covidová infekcia či očkovanie.

14.06.2021 06:28
Christian Eriksen Foto: ,
Christian Eriksen na nosidlách.
debata (5)

Dánsky reprezentant Eriksen, ktorý je na klubovej úrovni spoluhráčom Milana Škriniara v Interi, skolaboval v 42. minúte zápasu proti Fínsku.

Dánsko Fínsko Futbal ME2020 B Čítajte viac Hrôzostrašný moment. Dána Eriksena oživovali na ihrisku, už hovoril s hráčmi

Po zástave srdca bol niekoľko minút v bezvedomí, k jeho záchrane prispela aj okamžitá lekárska pomoc. Aktuálne leží v nemocnici v Kodani a jeho stav sa zlepšuje.

„Počas nasledujúcich dní absolvuje ďalšie vyšetrenia. Najdôležitejšia správa je, že je v poriadku,“ uviedol tímový lekár Interu Piero Volpi pre denník Gazzetta dello Sport.

K prípadu sa vyjadril aj Sanjay Sharma z londýnskej nemocnice St. George's, ktorý pôsobí ako kardiológ v Eriksenovom bývalom klube Tottenhame Hotspur.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Niektorí futbalisti po prekonaní covidu môžu mať problémy so srdcom, ktoré eventuálne vedú aj k zástave,“ uviedol Sharma pre Mail on Sunday.

Šéf Interu Marotta podobné špekulácie odmietol.

„Christian neprekonal covid a ani nebol očkovaný. Spolupracujeme s lekárskym tímom dánskej reprezentácie a stav hráča podrobne monitorujeme,“ povedal Marotta pre televíziu Rai Sport.

Kolaps Christiana Eriksena v zápase ME Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
Kolaps Christiana Eriksena v zápase proti Fínsku.
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Dánsko #ME 2020 vo futbale #Christian Eriksen