Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Lukaku režíroval hladký triumf nad Rusmi. Mám ťa rád, odkázal po góle Eriksenovi

Futbalisti Belgicka zvíťazili nad Ruskom 3:0 v B-skupine EURO 2020. Dva góly zaznamenali už v prvom polčase, v ktorom skórovali Romelu Lukaku a Thomas Meunier.

12.06.2021 23:01
Romelu Lukaku Foto: ,
Romelu Lukaku posiela odkaz Christianovi Eriksenovi po úvodnom góle Rusku.
debata

Dva góly zaznamenali už v prvom polčase, v ktorom skórovali Romelu Lukaku a Thomas Meunier. V 88. minúte sa druhýkrát v sobotnom zápase strelecky presadil Lukaku.

Po úvodnom zásahu podporil dánskeho spoluhráča z Interu Miláno, ktorý skolaboval v závere prvého polčasu prvého sobotného zápasu B-skupiny proti Fínsku.

„Chris, mám ťa rád,“ odkázal do kamery.

Dánsko Fínsko Futbal ME2020 B Čítajte viac Hrôzostrašný moment. Dána Eriksena oživovali na ihrisku, už hovoril s hráčmi

Po 1. kole B-skupiny sú Belgičania na čele tabuľky o skóre pred Fínskom, ktoré zdolalo Dánov 1:0.

Na ďalší zápas nastúpia vo štvrtok 17. júna od 18.00 SELČ v Kodani proti Dánsku. Rusi budú hrať v stredu od 15.00 SELČ v Petrohrade proti Fínsku.

B-skupina – 1. kolo:

Petrohrad
Belgicko – Rusko 3:0 (2:0)
Góly: 10. a 88. Lukaku, 34. Meunier. Rozhodovali: Lahoz – Devis, Palomar (všetci Šp.), bez kariet.
Belgicko: Courtois – Alderweireld, Boyata, Vertonghen (76. Vermaelen) – Castagne (27. Meunier), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard – Mertens (72. E. Hazard), Lukaku, Carrasco (77. Praet)
Rusko: Šunin – Mário Fernandes, Semjonov, Džikija, Žirkov (43. Karavajev) – Ozdojev, Barinov (46. Divejev) – Zobnin (63. Muchin), Golovin, Kuzjajev (30. Čeryšev, 63. Mirančuk) – Dziuba

Belgičania ako favoriti od úvodu diktovali tempo a do vedenia išli v 10. minúte. Zaváhanie obrancu Semjonova, ktorý nespracoval Mertensov center, využil Lukaku, ktorý sa zorientoval a ľavačkou prestrelil brankára Šunina – 1:0.

Rusi sa k sľubnej šanci dostali v 14. minúte, keď po rohovom kope Golovina hlavičkoval Fernandes, ale brankár Courtois bol pohotový. O štyri minúty Lukaku neušiel do brejku Džikijovi, spätnú prihrávku adresoval Dendonckerovi, ale ten netrafil bránku.

Ten istý hráč mohol prevahu Belgičanov potvrdiť aj v 23. minúte, no brankár Šunin zmaril jeho šancu. V 34. minúte však vyrazil strelu spoza šestnástky iba pred nepokrytého Meuniera, ktorý nezaváhal – 2:0.

Simon Kjaer Čítajte viac Podľa lekára išlo o sekundy. Snímky šokovanej partnerky obleteli svet

V nadstavenom čase prvého polčasu sa individuálnou akciou prezentoval Carrasco, zvnútra šestnástky však prestrelil bránku.

V druhom polčase sa dianie odohrávalo najmä medzi šestnástkami a dominovala skôr defenzívna hra.

Rusi si dávali väčší pozor na chyby než v prvom dejstve, snažili sa o kombinačný futbal, ale organizovaná defenzíva Belgicka im robila problémy.

Rusi sa snažili oživiť hru aj striedaniami, no ani tie nepriniesli gólové príležitosti. Naopak, v 88. minúte Meunier vysunul Lukakua, ktorý prekonal Šunina – 3:0.

odkaz
euro 2020, odkaz

Romelu Lukaku, útočník Belgicka, strelec dvoch gólov: "Náš výkon v prvom polčase bol skvelý. Vytvárali sme si šance, ale v druhom polčase sme boli trochu nedbalí.

Urobili sme chyby a na tom musíme popracovať, ak chceme na tomto turnaji zájsť ďaleko. Je príjemné začať turnaj takýmto víťazstvom. Postup zo skupiny je náš najbližší cieľ a týmto sme za ním vykročili."

Toby Alderweireld, obranca Belgicka: "V prvom zápase je vždy nervozita, takže je normálne, že nie všetko bolo dokonalé. Mali sme však úplnú kontrolu nad zápasom. Boli sme pod tlakom, ale zvládli sme to správnym spôsobom.“

(Zdroj: uefa.com)

Tabuľka B-skupiny:
    Z V R P S B
1. Belgicko 1 1 0 0 3:0 3
2. Fínsko 1 1 0 0 1:0 3
3. Dánsko 1 0 0 1 0:1 0
4. Rusko 1 0 0 1 0:3 0
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #belgickí futbalisti #Christian Eriksen