Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pre covid museli vyškrtnúť prvého hráča. Je ním Rus, čo hral aj proti Slovákom

Ruský futbalista Andrej Mostovoj sa stal prvým hráčom, ktorého oficiálne museli vyškrtnúť zo súpisky pre majstrovstvá Európy vinou nákazy koronavírusom.

11.06.2021 13:08 , aktualizované: 14:13
SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina Foto: ,
Andrej Mostovoj (vľavo) a Peter Pekarík bojujú o loptu počas zápasu v Trnave.
debata (1)

Rusi vymenili v tíme stredopoliara Zenitu Petrohrad Mostovoja za obrancu Dynama Moskva Romana Jevgenieva.

„Museli sme tak urobiť v súlade s nepriaznivým výsledkom PCR testu. Také sú pravidlá,“ napísalo vedenie ruskej reprezentácie na twitteri.

Mostovoj odohral osem z ostatných jedenástich zápasov Ruska, ale väčšinou ako striedajúci hráč.

Bol aj súčasťou tímu Stanislava Čerčesova v marcovom zápase kvalifikácie MS 2022 v Trnave, v ktorom Rusi podľahli Slovákom 1:2.

odkaz
euro 2020, odkaz

Nový muž v mužstve Ruska Jevgeniev dosiaľ má na konte jediný reprezentačný zá­pas.

Na Rusov čaká úvodné vystúpenie na európskom vrchole sezóny už v sobotu od 21.00 h SELČ, keď v Petrohrade nastúpia proti favorizovaným Belgičanom – lídrom rebríčka FIFA.

Švédi a Španieli, teda súperi Slovákov v E-skupine ME, tiež potvrdili futbalistov s koronavírusom vo svojich tímoch. Bolo to však niekoľko dní pred štartom ME a hráčov zatiaľ nemenili.

Rusko Petrohrad SR Repre Futbal ME2020 Tréning Čítajte viac Hamšík má dobrú správu, lekár hovoril aj o Schranzovi. Takáto nálada je v tíme

De Bruyne neodcestuje do Petrohradu

Belgičania nemôžu v úvode počítať s hviezdnym Kevinom de Bruynem. Miestne médiá informovali, že dvadsaťdeväťročný stredopoliar neodcestuje s tímom do Petrohradu, kde Belgicko v sobotu nastúpi proti domácemu Rusku.

Hráč Manchestru City utrpel zranenie tváre vo finále Ligy majstrov, v ktorom zvíťazila londýnska Chelsea 1:0, a následne podstúpil operáciu.

Belgická reprezentácia zatiaľ nepotvrdila správy o jeho vypadnutí z kádra. Podľa miestnych médií by sa mohol pripojiť k tímu neskôr.

„Či budem môcť hrať? Dúfajme, že v druhom zápase proti Dánsku,“ citovali hráča. Informovala agentúra dpa.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #ruskí futbalisti #Andrej Mostovoj