Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hancko má zbožné želanie. Poliaci? Môžeme ich zdolať, tvrdí

Slovenskí futbaloví reprezentanti sa už udomácňujú v Petrohrade, v stredisku Zenitu absolvovali už niekoľko tréningov, pochvaľujú si podmienky.

10.06.2021 18:43
Slovenskí futbalisti Foto:
Slovenskí futbalisti počas tréningu v Petrohrade.
debata (3)

"Mali sme šťastie, že sme si dobre vybrali kemp, dúfam, že nám nič nepokazí náladu, najmä niečo z kategórie, čo nevieme ovplyvniť, vis major. Dôležitý bude najmä dobrý zdravotný stav.

Atmosféra v tíme je výborná. Hráči utvorili skvelú partiu a verím, že toto sa prejaví aj v turnaji," približuje asistent trénera Samuel Slovák, bývalý úspešný reprezentant, ktorého čaká prvý veľký turnaj v kariére.

Trému pred prvým stretnutím, ktoré odohrá mužstvo v pondelok proti Poľsku, necíti. „Už totiž nemôžem nastúpiť…“ smial sa 45-ročný rodák z Nitry v rozhovore na stránke SFZ. "Je to fantastické, že tu môžeme byť. Sme malá krajina a každý takýto výsledok si musíme vážiť.

Konkurencia najmä vo futbale je obrovská, pre niektorých chalanov je to už tretí veľký turnaj a to už niečo znamená. Neberme to ako samozrejmosť. Ja si túto šancu vážim, som rád, že som súčasťou tohto tímu."

Vyjadril sa aj k otázke zostavy na blížiaci sa úvodný zápas, ale veľa ešte neprezradil. „Pracujeme zatiaľ s alternatívami,“ skonštatoval.

Slováci zažili premiéru na Eure pred piatimi rokmi. Až jedenásti futbalisti zo súčasného kádra si zahrali na tomto podujatí vo Francúzsku. Nebol medzi nimi Dávid Hancko, ktorého čaká teraz veľká premiéra.

futbalisti Slovenska Čítajte viac Hrali proti imitácii Škriniarovcov. Slováci môžu mädliť rukami, kritizujú Poliaci

V závere minulého týždňa si vyriešil svoju najbližšiu futbalovú budúcnosť. Dohodol sa so Spartou na trvalom prestupe. V uplynulej sezóne v nej pôsobil na hosťovaní z talianskej Fiorentiny. Zmluvu s pražským veľkoklubom podpísal do roku 2024.

„Som rád, že som tento problém uzavrel do Eura a viem, kde budem pokračovať. Chvíľu to už vyzeralo, že v Sparte nezostanem, že klub si neuplatní túto možnosť. Nakoniec sa pre mňa rozhodli, čo ma potešilo. Konečne som sparťan.“

Potvrdil, že na Letnej sa cíti dobre: „Hráme ťažké zápasy a v mužstve som si už vybudoval svoju pozíciu.“

Na jar pravidelne hrával, čo mu pomohlo, aby sa na šampionát dobre pripravil, on sa na nedostatok hernej praxe nemôže sťažovať.

„Mám za sebou ťažké zápasy. Strácali sme v tabuľke šesť bodov, posledných päť stretnutí sme museli vyhrať, chceli sme sa posunúť na miesto, ktoré nám zaručilo postup do predkola Ligy majstrov. To sa nám podarilo,“ približoval 23-ročný Hancko náročný finiš sezóny. Teraz sa už bude koncentrovať na zápasy v reprezentácii.

odkaz
euro 2020, odkaz

„Sme malé Slovensko a nemôžeme čakať, že budeme patriť medzi favoritov šampionátu. Ale máme veľmi dobrých hráčov i mužstvo. Možno to vyznie ako klišé, ale my naozaj musíme postupovať od zápasu k zápasu. Dobre sa pripraviť na každého súpera a pokúsiť sa bodovať.“

Hancko vie, že na dvoch predchádzajúcich turnajoch Slováci postúpili zo skupiny. „Tri najbližšie zápasy nám ukážu, či na to máme. Postup je pre mňa malé zbožné želanie. Musíme na ihrisku odovzdať maximum.“

Na prvý zápas sa už teší. "Hviezdna sila Poliakov je známa, ale nemyslím si, že by sme sa ich mali báť. Je to mužstvo, ktoré sa dá zdolať. Musíme byť zodpovední.

Aj z detstva si spomínam na nejaké zápasy s Poľskom, ktoré som sledoval. Pokiaľ si pamätám, boli sme v nich úspešní. Verím, že nám to vyjde aj tentoraz," uzavrel Dávid Hancko.

futbalisti Slovenska Čítajte viac Diár z Petrohradu: Nádej na návrat. Do normálu

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Dávid Hancko #ME vo futbale 2020