Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíkovi chýbali tri minúty k stopercentnosti

Slovenská futbalová reprezentácia prechádza síce miernou prestavbou, ale aj aktuálny káder je vekovo vyvážený a sú v ňom aj viacerí skúsení hráči, o ktorých sa môžu ostatní oprieť.

09.06.2021 16:52
Marek Hamšík, Vladimír Weiss Foto: ,
Na snímke slovenskí futbaloví reprezentanti vľavo Vladimír Weiss ml. a vpravo Marek Hamšík.
debata

Ak budú všetci zdravotne v poriadku, tréner Štefan Tarkovič, ktorý zažil finálový turnaj majstrovstiev Európy pred piatimi rokmi vo Francúzsku na poste asistenta trénera, môže postaviť základnú zostavu len z futbalistov, ktorí si na šampionáte už v minulosti zahrali. Výnimkou sú brankári.

Dušan Kuciak, ktorý nedávno oslávil 36. narodeniny a je najstarším hráčom vo výbere, bol síce už v tíme na MS 2010, ale nepripísal si ani minútu.

Martin Dúbravka a Marek Rodák sú nováčikovia na európskej scéne.

odkaz
euro 2020, odkaz

Dúbravka si udržal v generálke s Rakúskom čisté konto a jeho výkon je prísľubom aj pred šampionátom, kde bude slovenskou jednotkou medzi žrďami.

„Čisté konto ma teší, ale najmä si cením, že sme podali v druhom polčase sebavedomejší, odhodlanejší výkon. Verím, že sa na Eure presadíme,“ vyjadril sa.

V súčasnom kádri sú štyria futbalisti, ktorí patrili k oporám aj na svetovom šampionáte v Afrike – Hamšík, Kucka, Pekarík a Weiss. A až jedenásti si zahrali aj pred piatimi rokmi na Eure vo Francúzsku.

Na oboch šampionátoch odohrali Slováci po štyri stretnutia. Vo všetkých ôsmich nastúpil jediný – Hamšík.

futbalisti Slovenska Čítajte viac Trapas s Maltou, starnúci Hamšík. Slováci sú na tom ako Rusi i Maďari

Vo Francúzsku bol na ihrisku plný počet minút a v Juhoafrickej republike mu k stopercentnosti chýbali tri minúty. V osemfinále s Holandskom ho tréner Vladimír Weiss vystriedal v 87. minúte…

Plný počet minút odohrali na predchádzajúcom európskom šampionáte aj Peter Pekarík a Juraj Kucka.

Pekarík je druhým hráčom v tíme s najvyšším počtom štartov. V príprave s Bulharskom oslávil stý štart v národnom drese. Teraz by si mohol svoju pozoruhodnú bilanciu ešte vylepšiť.

"V mužstve vládne pozitívna energia, cítim ju. Všetci sa na turnaj tešíme a verím, že do neho vstúpime dobrým výsledkom.

Ja sa teším na všetky zápasy, každý z nich je na takomto podujatí výnimočný," vyjadril sa Pekarík pred odletom.

Foto: Pravda
promo

Kucka vyjadril spokojnosť s prípravou i zápasmi, ktoré mužstvo odohralo. "V generálke sme ukázali viaceré dobré veci, ale aj také, ktoré treba zlepšiť.

Mám len dobré pocity, v tíme vládne výborná atmosféra, to je podľa mňa základ," vyjadril sa 34-ročný stredopoliar.

Pred svojím tretí šampionátom veľké oči nemá.

„Nemám veľké očakávania. Cestujeme s pocitom, že nechceme sklamať, držte nám palce, verím, že si to užijeme spolu,“ odkázal Kucka slovenským fanúšikom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Juraj Kucka #Martin Dúbravka #slovenskí futbalisti #ME vo futbale 2020