Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trapas s Maltou, starnúci Hamšík. Slováci sú na tom ako Rusi i Maďari

Bude to prepadák? Či skôr senzácia? Alebo sa utopia kdesi v sivom priemere? Po majstrovstvách sveta v hokeji sa pozornosť futbalových fanúšikov sústredí na európsky futbalový šampionát.

09.06.2021 06:16
futbalisti Slovenska Foto: ,
Futbalisti Slovenska.
debata (7)

Ani na ňom nebudú chýbať slovenskí reprezentanti. Podobne ako ich hokejoví kolegovia, aj oni sa predstavia na turnaji v pozícii jedného z outsiderov.

Tak vidia ich šance za hranicami…

„Slováci prenikli na záverečný turnaj len tak, tak. Po tom, ako v predĺžení baráže zdolali Severné Írsko,“ začína svoju krátku analýzu portál insider.com.

odkaz
euro 2020, odkaz

Čitateľov oboznamuje s tým, že zverenci Štefana Tarkoviča obsadili v minulom ročníku Ligy národov posledné miesto v skupine a v kvalifikácii majstrovstiev sveta si neodpustili remízy s Maltou či Cyprom.

„Spoliehajú sa na svoje talizmany – rýchlo starnúceho Mareka Hamšíka a Milana Škriniara. K nim sa možno pridá zopár drobných talentov, no Slovákom to bude stačiť len na posledné miesto v E-skupine,“ dodáva portál.

Ten rozdelil 24 účastníkov do dvoch skupín – na tých, pre ktorých sa cesta turnajom skončí už po skupinovej fáze a na zvyšných, ktorí okúsia atmosféru play off.

Foto: Pravda
promo

Slováci, pochopiteľne, uviazli v prvej kategórii. Spolu so Škótskom, Maďarskom, Švajčiarskom, Fínskom, Severným Macedónskom, Walesom a Ruskom.

Pre porovnanie – českí futbalisti si vraj zahrajú v osemfinále. Rovnako, ako zvyšní traja účastníci slovenskej E-skupiny – Španielsko, Poľsko a Švédsko.

O nič pozitívnejšie nevidí šance slovenského tímu ani web thescore.com.

„Slováci zabudli, ako sa víťazí. Problémom pre nich bude zisk čo i len bodu. Napriek tomu, že sa ocitli v jednej z najprijateľnej­ších skupín Eura,“ myslí si autor.

Paulo Sousa Čítajte viac Prvý súper Slovákov prišiel o kanoniera. Jeho štart na Eure vylúčili

Ten zostavil rebríček, v ktorom zoradil tímy od najsilnejšieho po najslabší. Slovákom priradil poradové číslo 23. Za nimi sa umiestnilo už len Severné Macedónsko.

Na prvom mieste je Francúzsko pred Portugalskom a Belgickom. Čechom patrí osemnásta priečka. Súperi Slovákov v skupine obstáli takto: 6. Španielsko, 11. Poľsko, 16. Švédsko.

„Ak niečo napovedá o súčasnej forme Slovenska, tak sú to jeho výsledky z úvodu kvalifikácie majstrovstiev sveta 2022. Nevyhli sa ani trapasu s Maltou. Inak to nebude vyzerať ani na Eure,“ dopĺňa portál.

Predturnajové prognózy nevyznievajú pre slovenských futbalistov priaznivo. Realita však môže byť odlišná.

Niečo naznačí už najbližší pondelok 14. júna, keď vstúpi partia okolo kapitána Hamšíka do turnaja – petrohradským súbojom s Poľskom.

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti #ME vo futbale 2020