Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Nehrajúci hráči. Čo s nimi?

Výber futbalistov na európsky šampionát priniesol ako obvykle nepríjemnú povinnosť pre trénera a pocit krivdy u zopár hráčov.

04.06.2021 12:04
slovenskí futbalisti Foto: ,
Futbalisti Slovenska v zápase s Bulharskom.
debata

Rutinná vec, s ktorou sa trápia všetky tímy a tento proces patrí k futbalu ako Wembley k Londýnu, kde Euro vyvrcholí.

Tréner Tarkovič tvrdil už dávnejšie, že menoslov hráčov nosí v hlave. Táto slovenská nominácia bola ľahká. Nijaká dráma.

Prvý raz v histórii pocestuje na turnaj až 26 hráčov. V minulosti museli tréneri zobrať o troch menej. Predstavte si, že Tarkovič by musel ďalším trom povedať, že s nimi neráta… To by bolo ešte iné kafe.

odkaz
euro 2020, odkaz

To, čo nasleduje, bude podstatne náročnejšie. Pripraviť sa dobre na prvý zápas a na ihrisku zvládnuť súboje s Poľskom, Švédskom a Španielskom.

Dôležité tiež bude, aby mužstvo fungovalo ako tím a vládla v ňom pohodička.

Slováci zažili šampionáty s menším počtom hráčov, ale na Eure 2016 si dvaja nezahrali vôbec a niekoľko ďalších si pripísalo len zopár symbolických minút. A na MS 2010 bolo „nezaintereso­vaných“ futbalistov ešte viac.

Teraz ich bude až dvadsaťšesť. Možno takmer tretina sa ocitne v nezávideniahodnej pozícii. Udržať v bojovej pohotovosti a v žičlivom prístupe nehrajúcich býva často kameň úrazu.

slovenskí futbalisti Čítajte viac Tarkovič sa rozhodol. Na Euro berie osvedčené mená

Neverte, ak to všetci sľubujú. Ľahko sa povie, ťažko dodržiava. Každý zle znáša, keď sa celý čas len pozerá z tribúny na ostatných. A to tím teraz prežije asi mesiac v prísnej bubline.

Slováci to už dva razy nezvládli. Africký šampionát končilo dramaticky rozvadené mužstvo a vo Francúzsku podgurážený Stoch frustrovaný z toho, že si zahral dovedna osem minút, napadol trénera.

Je umenie nachystať tých, ktorí budú hrať. Ale rovnako náročné pracovať s tými, ktorí si na Eure nekopnú.

Stanislav Lobotka Čítajte viac Škrtel by ho nechal doma. Má ísť Lobotka na Euro?
debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Stoch #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti #ME vo futbale 2020