Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kapitánom bude stovkár Pekarík. Tarkovič pred nomináciou vyskúša viacerých

Slovenskí futbalisti odohrajú utorňajší prípravný duel s Bulharskom v Riede (18.00) v značne pozmenenej zostave.

31.05.2021 19:27
Rakúsko SR Futbal šport ME2020 Bulharsko Foto: ,
Slovenskí futbaloví reprezentanti počas tréningu v rakúskom Windischgarstene. Na snímke v popredí Peter Pekarík, ktorý odohrá svoj stý zápas v reprezentácii.
debata

Ako kapitán ich povedie obranca Herthy Berlín Peter Pekarík, ktorý nastúpi na jubilejný stý duel v najcennejšom dre­se.

Tréner Štefan Tarkovič má v pláne skúšať viacerých hráčov, ktorí reálne bojujú o záverečnú 26-člennú nomináciu na EURO 2020.

Práve deň po zápase s Bulharskom oznámi slovenský realizačný tím definitívne zloženie výberu na záverečný turnaj ME.

"Bulharsko má od januára nového trénera Petrova. Snaží sa mužstvo prebudovať. Má šesť nových hráčov, z tohto pohľadu to bude menej čitateľné. Skúša nové varianty.

Majú ešte zápasy s Ruskom a Francúzskom, dobre ich preveríme aj my. Verím, že zápas bude dôležitý pre nich aj pre nás a hoci zranenia patria k futbalu, som presvedčený, že sa nič nestane.

A zápas nám ukáže čo má. Verím, že to bude dobrá previerka," povedal Tarkovič na pondelkovej predzápasovej tlačovej konferencii v tréningovom kempe SR vo Windischgarstene.

[* img=„545862“ | verzia=„nestan­dard1“ |

link=„https://f­utbal.pravda.sk/re­prezentacia/stran­ka/9285-euro-2020/“ *]

Hrať určite nebude kvarteto Marek Hamšík, Juraj Kucka, Martin Koscelník a Ivan Schranz, ktoré stále trénuje individuálne.

"Nastúpime určite v značne pozmenenej zostave. Chceme dať príležitosť hráčom, ktorí šancu nemali a v tomto roku bolo aj ťažké, aby ju mali. Všetky zápasy okrem Bulharska a Rakúska sú ostré, buď kvalifikačné alebo na ME.

Možností odskúšať si hráčov nie je veľa. Hráči, ktorí bojujú o účasť v nominácii dostanú patričný priestor. Títo štyria nenastúpia.

Nie sú tú zásadné zmeny, pripravujú sa individuálne. Spoločný tréning nemajú s družstvom. Som o všetkých štyroch presvedčený, že sa dajú do poriadku a budú môcť byť v nominácii."

VIDEO: Marek Hamšík pred odchodom na kemp

Video

Tarkovič síce základnú zostavu neprezradil, no oznámil meno kapitána v súboji s Bulharmi.

"Nie som zástancom, aby sa tím dozvedel informácie z tlačoviek. Ale vzhľadom k tomu, že Peter zajtra odohrá stý zápas, tak bude kapitánom.

To je z mojej strany maximálna možná miera, ako mu ako tréner môžem vyjadriť to, ako si jeho prístup k reprezentácii vážim. Bodaj by sme mali takýchto hráčov viacej."

Tridsaťštyriročný zadák Herthy si zahral už na dvoch finálových turnajoch, na MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku postúpil so spoluhráčmi do osemfinále.

Marek Hamšík Čítajte viac Škriniar netuší, čo sa deje v Interi, Hamšík čo je s jeho lýtkom

"Teším sa, sme skoro kompletní a atmosféra je skvelá. Užívam si to tu od prvého dňa. Na zajtrajší zápas s Bulharskom sa všetci tešíme.

Je niečo iné trénovať a niečo iné hrať zápasy. Čaká nás súper, ktorý tiež skladá mužstvo.

Je tam veľa nových hráčov a nový tréner. Určite nás čaká ťažká previerka. Šetriť sa nemôžeme, každý bojuje o konečnú nomináciu na EURO.

Dnes už nie sú priateľské zápasy, a ani zajtra nikto nič nikomu nedaruje.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

Poviem za celú kabínu, nik sa šetriť na ihrisku nebude," povedal Pekarík, pre ktorého bude mať duel špeciálny náboj.

"Pokiaľ nastúpim a dosiahnem tú métu, bude to niečo absolútne špeciálne a emotívne. Každý reprezentačný zápas prežívam intenzívne, reprezentačný dres je najvyššou métou. Takéto číslo dosiahnuť nie je jednoduché.

Debutoval som v roku 2006 v Spojených arabských emirátoch a bolo to krásnych 15 rokov. Na každý jeden zápas mám pekné spomienky," dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale #slovenskí futbalisti #bulharskí futbalisti