Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škriniar netuší, čo sa deje v Interi, Hamšík čo je s jeho lýtkom

Oslavy titulu, v pondelok cesta domov, dva dni oddychu s rodinou. Taký bol program Milana Škriniara, dvojnásobného slovenského futbalistu roka.

27.05.2021 15:01
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík pred odchodom na sústredenie do rakúskeho Windischgarstenu.
debata

Od štvrtka sa už aj on pripravuje s reprezentantmi v rakúskom Windischgarstene. Finálový turnaj majstrovstiev Európy sa začne presne o dva týždne.

Oslavy scudetta so slovenskou vlajkou

Opora Interu Miláno si minulý týždeň užívala oslavy talianskeho scudetta.

„Inter vyhral veľkú trofej po jedenástich rokoch. O to väčšie emócie vládli v klube i medzi fanúšikmi. Zdvihnúť nad hlavu cenný pohár medzi kvapkami šampanského bol krásny pocit,“ približoval Škriniar.

Inter Miláno, Milan Škriniar Čítajte viac Škriniar sa tešil s trofejou. Neapol zakopol, miestenku do LM získal Juventus

Na ploche sa objavila aj slovenská vlajka.

"Už dávnejšie som sa rozhodol, že ak budeme niečo oslavovať, beriem so sebou aj slovenskú vlajku. Som hrdý na to, že som Slovák a že som taliansky titul doniesol tento rok aj na Slovensko.

Že sme vybojovali titul, som si naplno uvedomil, keď sme vyšli pred štadión na San Sire a videli sme množstvo oslavujúcich fanúšikov. Potešili sme priaznivcov nielen Interu, ale na celom svete, pretože Inter má fanúšikov úplne všade."

odkaz
euro 2020, odkaz

Už bol doma, keď sa objavili správy o tom, že v klube končí tréner Antonio Conte i viacerí hráči. „Aj mňa to prekvapilo, dozvedel som sa to v stredu len z médií, nemám bližšie informácie,“ pokračoval slovenský obranca.

Zopakoval, že on by najradšej pokračoval v Interi aj v nasledujúcej sezóne.

"Chcem s ním obhajovať titul a hrať v Lige majstrov. Ale teraz sa už budem maximálne koncentrovať na prípravu na šampionát. Veľmi sa naň teším, som rád, že po dlhšom čase budeme v reprezentácii zasa všetci spolu.

Máme teraz dva týždne, aby sme sa dobre pripravili a potom sa pobili o dobrý výsledok. Verím, že s najsilnejším kádrom sa nám to podarí. Pre nás bude úspech postup zo skupiny a potom uvidíme…"

Antonio Conte Čítajte viac Titul a koniec. Conte opúšťa Inter, vraj nemieni spolupracovať na zmene

Futbalové opory držia palce hokejistom

Medzi trinástimi futbalistami, ktorí sa vo štvrtok popoludní presunuli do Rakúska, nechýbal ani kapitán tímu Marek Hamšík. Potvrdil, že momentálne ho trápi zranenie lýtkového svalu. Vynechal aj posledný zápas vo svojom súčasnom tíme v Göteborgu.

„Aj ja by som rád vedel, ako je to s mojím lýtkom. Bol som na magnetickej rezonancii, je tam nejaký nález, teraz sa stretnem s lekármi a budem vedieť viac. Nechcem predbiehať, lebo nemám dosť informácií, môžem len dúfať, že všetko bude v poriadku a dám sa dokopy,“ vravel Hamšík.

Marek Hamšík Čítajte viac Hamšík si otvoril strelecký účet vo Švédsku. Výstavný, neskutočný gól, tešil sa

Príchod do Švédska si pochvaľuje, považuje to za dobrý krok. „Mal som možnosť sa rozohrať, to bol cieľ, ten som splnil,“ tvrdí.

V drese Göteborgu dal aj svoj prvý ligový gól – do siete Siriusu. Stál za to. "Tento gól by som zaradil medzi päť najkrajších v celej mojej kariére. Škoda, že na štadióne neboli ľudia, bolo by to s ich emóciami ešte krajšie.

Aj doteraz pozorne sledoval, čo sa deje v kempe. „Máme s chalanmi spoločný čet, takže vidím, ako to na zraze funguje, aký je program. Majú dobrú náladu. Aj ja, sledoval som, ako behajú a teší ma, že som sa tomu vyhol…(smiech).“

Video

Obe opory slovenského tímu teraz pozorne sledujú aj zápasy slovenských hokejistov na MS.

„Zápas s Ruskom som už videl doma s rodinou. Teším sa, že sa našim darí. Mali skvelý vstup do turnaja a dúfam, že sa im bude dariť aj naďalej. Budeme im držať palce a verím, že potom aj oni budú nám na Eure,“ zdôraznil Škriniar.

Aj Hamšík sa teší z výsledkov hokejistov. „Videl som doteraz všetky naše zápasy. Som veľký hokejový fanúšik, ako každý Slovák, keď sa hrajú zápasy MS.“

Matúš Bero Čítajte viac Bero išiel okolo Ďuricu. Bál som sa ho, vraví opora Arnhemu

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Milan Škriniar #slovenskí futbalisti #ME vo futbale 2020