Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Euro je predo dverami. Bude Hamšík v poriadku?

Slovenskí futbalisti majú za sebou prvé tréningy na sústredení v rakúskom Windischgarstene.

25.05.2021 17:08
Slovensko - Írsko Foto: ,
Na snímke zľava James McCarthy (Írsko) a Marek Hamšík (Slovensko).
debata (1)

Kemp si rozložili v prostredí, ktoré viacerí hráči dobre poznajú, pretože sa tu chystali aj pred piatimi rokmi na Euro 2016 vo Francúzsku.

"Vtedy sme našli v Rakúsku dobré podmienky. Pre tento blok prípravy sme sa rozhodli už dávnejšie a určite rozhodla aj osobná skúsenosť.

Pre mňa bolo dôležité, aké sú tu tréningové možnosti. Pred piatimi rokmi bolo hneď vedľa hotela jedno tréningové ihrisko, teraz sú tu už dve.

Odpadávajú nám presuny. Hotel je dobre pripravený na takýto kemp. Realizačný tím máme takmer totožný ako pred piatimi rokmi, takže verím, že využijeme všetky skúsenosti, ktoré sme vtedy získali," vysvetlil tréner Štefan Tarkovič.

odkaz
euro 2020, odkaz

Na sústredení má zatiaľ dvanásť futbalistov a všetci nie sú ani v optimálnom zdravotnom stave, čo trošku sťažuje prvé tréningy. Tarkovič však pripomína, že to nebude problém.

"Situácia je takmer optimálna… Momentálne máme pomer jeden hráč na jedného člena realizačného tímu.

Tento časový úsek štyroch-piatich dní je ideálny, aby sa hráči dobre nastavili na druhú časť prípravy.

Teraz môžeme pracovať s nimi oveľa podrobnejšie a konkrétnejšie, tréningy budú diferencované. Dokážeme hráčom individuálne pomôcť.

Nemám problém venovať sa na tréningu jednému-dvom futbalistom. Mám možnosť vidieť hráča aj v inej pozícii.

Najdrahší slovenskí futbalisti Fotogaléria - 5 fotiek Všetky fotky
5. Marek Rodák (FC Fulham) - 6 miliónov eur

Verím, že toto obdobie pomôže mne, realizačnému tímu i hráčom, dá mi dostatok informácií, aby som mohol urobiť záverečnú nomináciu zodpovedne a objektívne," pokračoval Tarkovič.

Druhý tucet reprezentantov sa pripojí k ostatným vo štvrtok popoludní. Bude v ňom niekoľko opôr, tréner čaká aj na kapitána Mareka Hamšíka.

V uplynulom kole švédskej ligy nenastúpil v drese Göteborgu. Sťažoval sa na problémy lýtkového svalu.

„Pricestoval v pondelok na Slovensko. Je ešte dosť času, aby sa do začiatku turnaja pripravil. Zistíme rozsah zranení, ale ja som optimista a verím, že bude v poriadku,“ zdôraznil tréner.

Prvý blok prípravy na Euro uzavrie najbližší utorok 1. júna, keď zatiaľ nekompletné mužstvo nastúpi v príprave s Bulharskom v Riede.

Na druhý deň bude známa konečná nominácia na Euro. V nej sa objavia mená 26 futbalistov. Generálkou na šampionát bude prípravné stretnutie s Rakúskom 6. júna vo Viedni.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Štefan Tarkovič #slovenskí futbalisti #ME vo futbale 2020