Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Budapešť sľúbila na Eure plný štadión. Dejiská zápasov Slovákov dostali čas

Mníchov, Rím, Bilbao a Dublin majú Európskej futbalovej únii (UEFA) do 19. apríla oznámiť, či a v akej miere povolia divácku účasť na zápasoch EURO 2020.

10.04.2021 09:05
SR Futbal MS Kvalifikácia MS2022 H Skupina Foto: ,
Anton Šunin (vpravo), Milan Škriniar (uprostred) a Georgij Džikija počas zápasu Slovenska s Ruskom.
debata

„Ostatných osem európskych hostiteľských krajín potvrdilo, že divácku návštevu vďaka zmierneniu pandemických opatrení umožnia,“ informuje agentúra AP.

EURO 2020 by malo odštartovať 11. júna v Ríme, finále sa uskutoční 11. júla na londýnskom štadióne Wembley. Štvorica miest by mohla byť z turnaja vynechaná, pokiaľ by nepovolili divákom vstup na štadióny.

V Dubline má odohrať úvodné dva zápasy v základnej skupine aj slovenská reprezentácia – 14. júna proti Poľsku a 18. júna proti Švédsku. Účinkovanie v E-skupine by mali Slováci uzavrieť 23. júna v Bilbau proti domácemu Španielsku.

odkaz
euro 2020, odkaz

Možnosť plného štadióna prisľúbila Budapešť. Aj tu však budú platiť prísne pravidlá.

„Fanúšikovia, ktorí nežijú v Maďarsku, musia predložiť dva negatívne testy nie staršie ako päť dní pred príchodom do krajiny. Úrady budú akceptovať aj potvrdenie o prekonaní choroby počas minulých šiestich mesiacov,“ informuje internetový portál sportschau.de.

V Anglicku bude v stretnutiach skupinovej fázy Wembley naplnené z jednej štvrtiny. Počas šampionátu by sa však mali meniť vládne obmedzenia, takže je možné, že v ďalších stretnutiach bude na štadióne návštevníkov viac.

Slováci, ktorých cena najviac vzrástla Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. Filip Kiss (Al-Ettifaq). Aktuálna hodnota:...

"Sme radi, že na štadión Johana Cruyffa v Amsterdame bude môcť prísť 12 000 divákov. Sme si však vedomí, že koronavírus je nevyspytateľný a neexistujú žiadne záruky.

Predpokladáme však, že sa situácia v júni zlepší natoľko, že na štadióne bude divákov ešte viac," napísal vo vyhlásení Holandský futbalový zväz (KNVB).

V Baku a Petrohrade by sa mali štadióny naplniť z polovice. V glasgowskom Hampden Parku počítajú s 25 a v Kodani s 33 percentami. Rumunské úrady zatiaľ povolili v Bukurešti 20 percent.

„Ak to situácia umožní, môžeme to teoreticky zvýšiť na 50 percent,“ cituje agentúra AFP slová hovorcu rumunského zväzu Razvana Mitroua.

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2020 vo futbale