Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ktovie, či nezrušíme rok 2020. Pripomína to vojnu, je lepšie bojovať z gauča

Malo to byť medzi ním a Marekom Rodákom z anglického Fulhamu. Jeden z nich mal v marcovej baráži o postup na futbalové majstrovstvá Európy 2020 proti Írsku nahradiť zranenú brankársku jednotku slovenskej reprezentácie Martina Dúbravku. Nakoniec sa všetko odložilo na neskôr, aj kontinentálny šampionát ustúpil koronavírusu.

22.03.2020 22:55
Dominik Greif Foto: ,
Brankár slovenskej reprezentácie a Slovana Bratislava Dominik Greif.
debata

Pozeral sa gólman Slovana Bratislava Dominik Greif (22) na okolnosti ako na príležitosť odkrútiť si súťažnú premiéru v národnom tíme? (na konte má dva štarty v prípravných dueloch)

"Nebudem klamať, áno. Každé zranenie je smutné a určite to nikomu neželám, no priznávam, napadlo mi, že pre Martinove nešťastie sa mi mohla naskytnúť takáto príležitosť. Nemôžeme sa ale na takéto veci pozerať z osobného pohľadu.

Je správne, že sa podujatia odkladajú. Platí to aj o majstrovstvách Európy," povedal Greif pre Denník Šport o podujatí, ktoré preložili na budúci rok. Baráž s Írmi je predbežne naplánovaná na jún.

Brankár si však uvedomuje, že situácia sa mení zo dňa na deň. "Nemôžeme si byť ničím istí. Ktovie, či nezrušíme celý rok 2020,“ odľahčil.

Bratislavský rodák prezradil, že futbaloví reprezentanti si pravidelne vymieňajú správy v spoločnej skupine na sociálnej sieti a informujú sa o aktualitách.

„Tí, čo sú v Taliansku, to nemajú jednoduché. Bohužiaľ, stále sú ľudia, ktorí to neberú úplne vážne. Napríklad tí, čo žijú v Anglicku, kde sa ešte v týchto dňoch chodí po baroch a diskotékach. To mi hlava neberie,“ zamýšľa sa Greif a vyzýva všetkých:

"Buďme opatrní! Nič iné urobiť nemôžeme. Musíme zostať doma a vydržať tieto opatrenia. Inej cesty niet. Niektorí súčasný stav prirovnávajú k vojne. Je lepšie bojovať z prostredia vlastných obývačiek. Na tom sa asi zhodneme všetci.“

Dominik Greif v ochrannom obleku v kabíne... Foto: instagram.com/dominik_greif
Dominik Greif Dominik Greif v ochrannom obleku v kabíne Slovana Bratislava.

Greif zaujal na jednom z posledných tréningov lídra Fortuna ligy pred nútenou prestávkou. Prišiel v bielom ochrannom odeve: "Mal som klasické rúško a maliarsky oblek, ktorý mi dal otec mojej priateľky, keďže nedávno prerábal kúpeľňu. Jeden mu ostal a takto som ho využil.

Mám rešpekt a zároveň aj obavy. Chcel som na to poukázať a zároveň sa pokúsiť aj trochu zľahčiť všeobecné napätie. Veľa chalanov totiž má u nás obavy, sú ďaleko od domovov. Som rád, že už všetci zaberáme podľa individuálneho tréningového plánu. Je to lepšie pre nás a aj pre naše rodiny.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Fortuna liga #slovenskí futbalisti #kvalifikácia ME 2020 #Dominik Greif #koronavírus