Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Odohrajú baráž Slovensko - Írsko bez divákov?

Koronavírus momentálne ruší, respektíve obmedzuje program športových podujatí. Rozširujúca sa epidémia môže výrazne ovplyvniť aj marcové medzištátne futbalové zápasy.

29.02.2020 08:45
Slovenskí futbaloví reprezentanti. Foto: ,
Slovenskí futbaloví reprezentanti.
debata (2)

Kvalifikačné stretnutia o postup na MS 2022, ME 2020, OH 2020 i prípravné duely sú v ohrození. Preloženie na iný termín či prázdne tribúny nevylúčil prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianni Infantino.

„Zdravie ľudí je omnoho dôležitejšie než akýkoľvek zápas,“ zdôraznil Infantino, cituje ho BBC, a prezradil, že viacerí hráči kontaktovali národné únie z obavy pred vycestovaním za zápasmi do rizikových oblastí.

Šéf FIFA verí, že marcové medzištátne zápasy sa odohrajú, no dodal: "V tomto momente nemôžem vylúčiť žiadny scenár. Situáciu pozorne sledujeme a veríme, že rozšírenie víru bude ustupovať. Žiaľ, aktuálne sa zdá, že postihnutých oblastí pribúda.

Ak budeme musieť preložiť zápasy na iný termín alebo ich odohrať bez prítomnosti divákov, aby sme neriskovali rozšírenie nákazy, pristúpime na tento krok."

Slovenskí futbalisti majú naplánovaný barážový zápas o postup na európsky šampionát proti Írsku na 26. marca. Situáciu budeme dovtedy pozorne sledovať.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Gianni Infantino #slovenskí futbalisti #írski futbalisti #kvalifikácia ME 2020