Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ako sa dostanete do Trnavy? Pre Írov sú Slováci neznámy súper

Koľkokrát si zahrali na ME? Kto sú ich hviezdy? Kde hrajú domáce zápasy? Aj to riešia od utorňajšieho večera írske médiá v súvislosti so slovenskými futbalistami.

20.11.2019 11:29
Futbalisti Írska Foto: ,
Futbalisti Írska - najbližší súper Slovákov v boji o ME.
debata (8)

„Slováci sú pre nás tak trochu neznámym súperom. Pozrime sa na nich teda trochu bližšie,“ píše na svojej webovej stránke denník The Irish Times.

Postupne rozoberá slovenskú cestu do play off Ligy národov. Upozorňuje na to, že ich najbližší súper striedal svetlejšie okamihy so slabšími. Vyzdvihuje víťazstvo v Maďarsku, no pomenúva aj príčiny neúspechu – dve prehry s Chorvátmi a najmä to, že zo zápasov s Walesom vyťažili Slováci len bod.

„Práve to sú dôvody, prečo obsadili Slováci v skupine až tretie miesto,“ píše The Irish Times.

Okrem toho upozorňuje aj na úspechy slovenskej reprezentácie z nedávnej histórie. Nezabúda na jej účasť na MS 2010 i Eure 2016. Osobitne sa venuje remíze s Anglickom a víťazstvu nad Ruskom.

Íri však nezabúdajú ani na súčasnosť. Spomínajú kapitána Mareka Hamšíka. Tvrdia, že Slováci hrávajú domáce zápasy v Bratislave a Trnave. A upozorňujú, že dejisko semifinálového zápasy play off Ligy národov musí Slovenský futbalový zväz oznámiť najneskôr do 20. decembra.

Slováci v Trnave zdolali Azerbajdžan Fotogaléria - 22 fotiek Všetky fotky
Slovenské zástavy v domácom sektore v Trnave.

„Je vysoko pravdepodobné, že hrať budeme v Trnave,“ myslí si The Irish Times.

A fanúšikom hneď núka možnosti, ako sa 26. marca, v deň zápasu, dostanú na Štadión Antona Malatinského.

„Ryanair je jedinou leteckou spoločnosťou, ktorá lieta z Dublinu priamo do Bratislavy. Z nej sa do Trnavy dostanete za 30 minút vlakom. Možnosťou je aj let do Viedne, ktorá sa nachádza asi hodinu vlakom od Bratislavy,“ dodáva The Irish Times.

A verte, že na Slovensko pricestujú davy írskych fanúšikov. Napokon, záujem verejnosti o tamojšiu reprezentáciu je obrovský, o čom svedčí aj fakt, že článok, v ktorom The Irish Times predstavuje Slovákov, je najčítanejším na tomto webe.

© Autorské práva vyhradené

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #Pavel Hapal #Euro 2020 #slovenskí futbalisti #írski futbalisti #Róbert Boženík