Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel: Jeden zápas asi nezmení moju kariéru

Kapitán futbalovej reprezentácie Martin Škrtel pôsobí osem rokov v anglickej lige, ktorú pozná najlepšieho zo slovenského tímu.

20.06.2016 06:00
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel.
debata

Kapitán futbalovej reprezentácie Martin Škrtel pôsobí osem rokov v anglickej lige, ktorú pozná najlepšieho zo slovenského tímu.,,Samozrejme, pre mňa je to špecifický zápas, ale predpokladám, že len dovtedy, kým sa začne," vyhlásil obranca FC Liverpool na oficiálnej tlačovej konferencii, na ktorej ho najmä anglickí novinári zasypali viacerými otázkami.

„Som v Anglicku už dlhý čas, ale na ihrisku sa na niečo také zabúda a každý sa skoncentruje na svoj výkon. Myslím, že anglické mužstvo je každému veľmi dobre známe, ukázalo svoju silu v kvalifikácii i v dvoch predchádzajúcich stretnutiach na tomto šampionáte. Vieme, čo nás čaká, sme na súpera dobre pripravení a verím, že to aj zvládneme.“

Škrtel má v tíme súpera viacerých spoluhráčov, v kádri sú piati liverpoolskí futbalisti. Môže to byť pre neho výhoda?

„Možno to je výhoda, ale možno aj nevýhoda, aj oni poznajú mňa,“ zareagoval. „Situácia v každom stretnutí je iná, ťažko predpokladať, čo sa všetko odohrá. Preto musíme byť nielen ja, ale všetci naši hráči maximálne koncentrovaní a usilovať sa eliminovať silné stránky Angličanov a zároveň sa pokúsiť presadiť sa svojimi prednosťami.“

Čo na favorita bude platiť? Je v silách mužstva získať potrebný aspoň jeden bod? „Verím, že by sme to mohli dosiahnuť zbraňami, ktorými sme sa presadili vždy, keď sme boli úspešní proti silným súperom – tímovosťou, srdcom a odhodlaním. Vždy, keď sme nechali na ihrisku všetky sily, boli sme úspešní. Keď k bojovnosti pridáme individuálne kvality, môžeme byť úspešní,“ vyhlásil slovenský obranca.

Všetko nasvedčuje tomu, že Škrtelova liverpoolská kariéra sa chýli ku koncu, záujem o jeho služby už prejavujú iné kluby. Slovenský reprezentant odpovedal aj na otázku, či by na tom mohol niečo zmeniť pondelňajší zápas.

„To je len veľmi ťažko povedať, ale pochybujem, že by jeden zápas dokázal teraz zmeniť niečo na mojej kariére alebo najbližšej budúcnosti hráča. Môžem povedať, že urobím všetko, aby som v stretnutí hral dobre, aby som pomohol mužstvu, aby sme boli všetci úspešní. Potom mi to možno pomôže, ale v čom presne, to nedokážem odhadnúť,“ zdôraznil Martin Škrtel.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel