Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Jána oslavy nebudú. A Ďurica nechystá ani rozlúčku

V piatok oslavujú meniny Jánovia a pre slovenskú výpravu to bude malá udalosť. V nej má toto meno absolútnu prevahu. Až ôsmi jej členovia sú Jánovia: Kováčik, Kozák, Baťalík, Beniak, Mucha, Novota, Ďurica, Greguš.

23.06.2016 07:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica si robí spoločnú fotku s jedným z fanúšikov vo Vichy.
debata

Chystajú sa v piatok nejaké oslavy? „Nie, v nijakom prípade,“ protestuje skúsený obranca Ján Ďurica. „Čaká nás osemfinále, bodaj by sme si mohli dovoliť aspoň malé oslavy po ňom. Som ochotný pripraviť pre všetkých nejakú pozornosť. Kuco nám venoval hodinky, tak ja zaplatím večeru a aj tortu,“ sľuboval na prechádzke vo Vichy.

Potvrdil, že mužstvo sa už začalo koncentrovať na víkendový zápas. „Mali sme v stredu predpoludním tréning a na ňom aj tréner Kozák zdôraznil, že teraz musíme dať všetko bokom, lebo ďalšie ťažké stretnutie sa blíži.“

Ďurica patril k tým, ktorí v stredu podvečer netrpezlivo čakali, či vývoj potvrdí, že osemfinálovým súperom mužstva bude Nemecko. „Hrali sme s nimi pred troma týždňami a videl som ich aj v zápasoch na šampionáte. Je jasné, že to bude veľmi ťažký zápas. Výhodou je, že sme si ich odskúšali na vlastnej koži. Teraz budú silnejší, lebo v príprave im chýbali niektorí hráči. Aj im však pomohla skúsenosť s nami a teraz sa určite dobre pripravia. Dôležité je, ako sa zápas bude vyvíjať. Máme svoju silu a s dobrou defenzívou a výkonom, aký sme podali v Nemecku, ale aj vo viacerých iných stretnutiach, nie sme bez šance. Podľa mňa budeme musieť hrať aktívnejšie, viac súpera napádať,“ domnieva sa.

Ďurica pripomína, že je v kádri najstarší (34 rokov) a o to viac si váži, že môže na takomto turnaji hrať. „Možno je pre mňa už vôbec posledný. Preto by som tu zostal najradšej čo najdlhšie. Na majstrovstvách sveta v Afrike pred šiestimi rokmi sme sa takisto dostali do osemfinále a v ňom sme vypadli s Holandskom. Teraz by som bol rád, keby sme sa dostali ešte o kúsok ďalej, urobili aspoň krok navyše a potom sa uvidí,“ zdôrazňuje.

V slovenskom tíme už oznámil Stanislav Šesták, že toto podujatie bude pre neho rozlúčkou s reprezentačným dresom. Aj v iných tímoch deň čo deň oznamujú starší hráči ukončenie kariéry v národnom drese. Ďurica tvrdí, že také nič zatiaľ nechystá.

„Neviem dokedy budem hrať, ale zdravie mi slúži, takže ešte by som nerád uzatváral moju hráčsku kariéru. Keby som to teraz urobil, asi by som ešte ľutoval, po mesiaci-dvoch by som si to rozmyslel,“ vraví Ďurica, ktorý sedem uplynulých rokov strávil v Lokomotive Moskva. Tam sa však už po šampionáte nevráti.

V týchto dňoch sa rieši jeho nový angažmán, ale nechce sa ním teraz zaťažovať. „Na to sa ma radšej nepýtajte,“ protestuje s úsmevom. „Teraz si užívam šampionát a chcem sa koncentrovať len naň. Čo bude po ňom, to sa ešte uvidí.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale