Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kniha Euro 2016 je na pultoch

Len čo doznela zlatá eufória futbalistov Portugalska z titulu majstrov Európy, prichádza v týchto dňoch na knižný trh reprezentatívna publikácia EURO 2016.

15.07.2016 22:32
Euro 2016
Euro 2016 v knižnom vydaní.
debata

Jej autorom je náš kolega Michal Zeman, dlhoročný redaktor Pravdy a renomovaný športový publicista. Na 112 stranách pútavo približuje atmosféru záverečného turnaja majstrovstiev Európy, na ktorom mala premiéru aj slovenská reprezentácia.

Podrobne je zachytená jej úspešná cesta z kvalifikácie do Francúzska. Publikácia prináša i pohľad do histórie, všíma si účinkovanie slovenských futbalistov v mužstvách Československa, ktoré trikrát získali na ME medailu – najcennejšiu zlatú vybojovala silná generácia v Belehrade 1976.

Priaznivci futbalu nájdu v pamätnici všetko, čo potrebujú vedieť o najvýznamnejšom futbalovom sviatku roka. Predstavuje desať štadiónov i mestá, v ktorých sa hralo, ponúka profily najväčších osobností podujatia, vizitky 24 zúčastnených mužstiev, kompletný výsledkový servis, podrobné štatistiky i prehľad predchádzajúcich šampionátov.

Dianie na trávnikoch približuje dvesto farebných fotografií. Autor zúročil svoje bohaté skúsenosti, Euro 2016 je 15. športová publikácia z jeho pera, šiesta z MS alebo ME. Zúčastnil sa na desiatom futbalovom šampionáte, na ktorom bol akreditovaným spravodajcom. Prvý absolvoval práve vo Francúzsku na MS 1998.

Knižka vyšla v Ottovom nakladateľstve štyri dni po skončení finálového stretnutia, jej cena je 14,99 eura.

debata chyba