Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Doma ho nechceli. Francúzi svojho tanečníka velebia

Rozbehne sa, v okamihu zastaví. Tri prsty na oboch rukách stiahne, vystrčí len palec a malíček. A ako na požiadanie - tancuje. Zatiaľ čo davy burácajú, on si užíva okamihy, po ktorých túži každý futbalista.

08.07.2016 11:53 , aktualizované: 13:43
debata
zväčšiť Francúzsky kanonier Antoine Griezmann oslavuje... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
Antoine Griezmann Francúzsky kanonier Antoine Griezmann oslavuje druhý gól v sieti Nemecka.

Gólová oslava Antoina Griezmanna má rozhodne štýl. Je nevšedná, fanúšikov zaujme, pobaví. „Ide o tanec, ktorý v klipe k pesničke Hotline Bling predvádza kanadský raper Drake. Zaujal ma a tak ním oslavujem všetky góly v Atléticu Madrid. Chcel som sa k tomuto kúsku odhodlať aj po presnom zásahu v zápase s Albánskom, no pri toľkom návale emócií som na to pozabudol,“ popisuje svoj zvyk francúzsky útočník.

Jeho tanec sa stal symbolom francúzskeho úspechu. Kým sa vlní v rytme hudby, nemusia mať fanúšikovia domáceho výberu žiadne obavy. Potvrdil to aj semifinálový zápas Francúzov s Nemcami. Griezmann strelil dva góly a partia trénera Didiera Deschampsa zvíťazila 2:0.

„Teraz môžeme začať snívať. Ale musíme sa aj rýchlo vrátiť do reality. Vieme, že za nami stojí celá krajina. Preto v každom zápase zo seba dávame sto percent. Dúfam, že podobný výkon zopakujeme aj vo finále,“ hovorí drobný strelec. Meria len 175 centimetrov a fyzickými parametrami rozhodne nevyniká.

Gólová oslava Griezmanna

Práve nízka, veľmi labilne pôsobiaca postava bola pre malého Antoina veľkým problémom. Všade kam prišiel, ho odmietali. Preto si za žiadny francúzsky klub nikdy nezahral. A tak po ňom siahol až španielsky San Sebastian a dal mu šancu. Mladík sa jej chopil a dnes patrí k najžiadanejším útočníkom planéty.

Výnimočné schopnosti potvrdzuje aj na európskom šampionáte. So šiestimi gólmi je najlepším strelcom turnaja. Za sebou nechal také megahviezdy, akými sú Cristiano Ronaldo či Gareth Bale. A ťahá Francúzov za úspechom.

„To, čo sme dokázali, je výsledkom celého tímu. Nielen hráčov, ktorí nastupujú v základnej zostave, ale aj tých, ktorí sedia na lavičke. Bez ohľadu na to drú ako blázni. Poďakovanie patrí aj našim fyzioterapeutom, doktorom, trénerskému štábu. Všetci odovzdávajú v prospech tímového úspechu všetko,“ tvrdí skromne francúzsky hrdina.

Fakt, že v ňom majú poklad, si uvedomujú aj jeho spoluhráči. „Postavou je síce malý, ale pre nás extrémne dôležitý. V každom zápase predviedol niečo extra. Zakaždým sa zlepšoval, v správny čas bol na správnom mieste,“ chváli svojho partnera z útoku Olivier Giroud, ktorý sa pýši úplne inými fyzickými predpokladmi. Do dvoch metrov mu chýba len osem centimetrov. „Griezmann je náš kľúčový hráč. So Giroudom skvele spolupracuje. Je rýchly, technický, neustále na sebe tvrdo pracuje,“ pridáva sa k slovám chvály Deschamps.

Na svojho strelca sa bude spoliehať aj vo finále. Koľkokrát bude jeho eso nadšene tancovať?

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #nemecká futbalová reprezentácia #Antoine Griezmann