Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

EURODIÁR: Nebojte sa snívať

V tomto prípade sa Ján Kozák poriadne sekol. Priznal to už vo Vichy, tieto počty mu jednoducho nešli. Predpokladal, že jeho tím postúpi zo skupiny len v prípade, ak zvládne zápas s Walesanmi.

04.07.2016 06:00
Euro 2016, Wales, futbal, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Walesu.
debata

Cez nich videl cestu ďalej a práve s týmto mužstvom v úvode celého turnaja jeho zverenci prehrali. Ale postúpili.Čo nasledovalo? To je ďalšia futbalová rozprávka na dobrú noc. Červení draci vyhrali skupinu a už sú v semifinále! Ako jediní zo štyroch mužstiev z Britských ostrovov a ako jeden z nováčikov podujatia. Tento šampionát už nejednu prognózu obrátil na hlavu a papierové predpoklady zhoreli ako v najväčšom ohni.

Kým pricestovali Walesania do Bordeaux, kde začínali so Slovákmi program tohto šampionátu, v ôsmich zápasoch vyhrali iba jediný raz. Aj to nad Andorrou. A nestačili ani na Cyprus… Na turnaj však boli výborne pripravení. Partia okolo hviezdneho Garetha Bala mala aj trochu šťastia, ale ukázala odvahu i nepoddajnosť. Od zápasu k zápasu sila mužstva stúpala a najmä rástlo jeho sebavedomie.

Slovákov môže tešiť, že v niektorých fázach zápasu boli lepším mužstvom a podľahli tomuto súperovi až gólom v poslednej desaťminútovke. Rozhodol o tom Hal Robson-Kanu, ten istý borec, ktorý šokujúco dorazil aj favorizovaných Belgičanov.

Nik sa nemôže čudovať, že Kozákovi jeho tip nevyšiel. S tým, čo sa deje vo Francúzsku, nerátal ani waleský tréner Chris Coleman. Vraví, že mu na ceste hore často nebolo dobre a pádov zažil viac ako úspechov. Nebojte sa snívať, odkazuje dojatý kouč. Vo futbale – často na rozdiel od bežného života – sa snívať oplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #eurodiár