Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ak Island získa titul na ME, oboplávam ho, sľubuje olympijský víťaz

Nováčik futbalových majstrovstiev Európy má pred nedeľňajším štvrťfinále proti favorizovanému domácemu Francúzsku postarané o motiváciu navyše.

01.07.2016 07:44
Euro 2016, Island, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Islandu počas zápasu proti Anglicku.
debata

„Ak Island ovládne Euro, oboplávam ho,“ napísal na twitter olympijský víťaz Yannick Angel, ktorý reprezentuje usporiadateľskú krajinu vrcholiaceho šampionátu. Zlatý medailista z krauliarskej dvojstovky pod piatimi kruhmi v Londýne 2012 spustil lavínu vtipných reakcií na svoje vyhlásenie.

„Neodporúčal by som mu to, ale dá sa to. Len aby si vybral vhodné počasie,“ kontroval tréner Islandu Heimir Hallgrímsson. Ďalší ho v cieli rád počká so šálkou horúcej čokolády, iný upozorňuje, že voda obmývajúca sopečný ostrov je vskutku ľadová. Väčšinu roka sa blíži k nule stupňov Celzia, v letných mesiacoch vystúpi na približne desať.

Island má po obvode vyše dvetisíc kilometrov. Ak by Agnel plával stálou rýchlosťou 3 km/h, na dosiahnutie cieľa by potreboval takmer jeden mesiac. Informácie priniesol britský Guardian. Islanďania v osemfinále senzačne vyradili Angličanov (2:1). Ak by sa im podaril rovnaký kúsok aj proti Francúzom, v semifinále by čelili ďalšiemu spolufavoritovi na titul – Nemcom alebo Talianom.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #islandská futbalová reprezentácia