Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čo sľúbil, to splnil. Del Bosque skončil na lavičke Španielska

Tréner Vicente del Bosque už nebude pokračovať na lavičke Španielska, ktoré v roku 2010 doviedol k triumfu na majstrovstvách sveta a o dva roky neskôr na majstrovstvách Európy.

30.06.2016 23:14
Vicente del Bosque Foto:
Vicente del Bosque.
debata (1)

Šesťdesiatpäťročný kouč potvrdil očakávanú informáciu tri dni po vyradení zo šampionátu vo Francúzsku rozhlasovej stanici RNE.

Del Bosquemu končí zmluva a už pred turnajom naznačoval, že ju nebude chcieť predĺžiť. „Naplním svoj kontrakt do 31. júla, potom už ako tréner pokračovať nebudem. Po vypadnutí z Eura nemám o svojej budúcnosti žiadne pochybnosti,“ povedal.

Bývalý dlhoročný hráč a neskôr tréner Realu Madrid viedol španielskou reprezentáciu od roku 2008. Tím prevzal od Luisa Aragonésa po víťazstve na majstrovstvách Európy v Rakúsku a Švajčiarsku a „La Roja“ pod jeho vedením vyhrala aj ďalšie dva veľké turnaje – majstrovstvá sveta v JAR a majstrovstvá Európy v Poľsku a na Ukrajine.

Vo Francúzsku Španieli vyhrali úvodné dva zápasy v skupine nad Českom a Tureckom, potom ale prehrali s Chorvátskom a v osemfinále s Talianskom.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
1 debata chyba
Viac na túto tému: #španielska futbalová reprezentácia #Vicente del Bosque