Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prevezme Angličanov cudzinec? Carragher preferuje Klinsmanna

Nástupca Roya Hodgsona na trénerskej stoličke pri futbalovej reprezentácii Anglicka by mal byť cudzinec. Po prehre s Islandom (1:2) v osemfinále ME vo Francúzsku a veľkej kritike verejnosti aj médií si to myslia hneď dve osobnosti anglického futbalu, niekdajší pilier obrany Jamie Carragher aj súčasný kapitán Wayne Rooney.

29.06.2016 13:04
Jurgen Klinsmann Foto: ,
Jurgen Klinsmann.
debata

Obaja pritom pripúšťajú aj alternatívu z domácich zdrojov, no Carragher má svojho zahraničného favorita.

„Je ním Nemec Jürgen Klinsmann, ktorý dobre pozná anglický futbal. Časť kariéry odohral v Tottenhame a ako tréner priviedol Nemcov do semifinále majstrovstiev sveta a Američanov do semifinále na Copa América,“ uviedol bývalý stopér Liverpoolu Carragher pre Daily Mail.

Najlepší strelec anglickej reprezentačnej histórie Rooney už hrával v národnom drese pod dvoma zahraničnými trénermi – Švédom Svenom-Göranom Erikssonom a Talianom Fabiom Capellom. „Samozrejme, že by z viacerých dôvodov bolo lepšie, keby novým trénerom bol Angličan. Bol by však tým správnym mužom na svojom mieste s dostatočným kreditom a odbornosťou viesť reprezentačný tím?“ spýtal sa verejne Rooney prostredníctvom portálu FourFourTwo.

„Každopádne, nech to bude ktokoľvek, musí mužstvu vtlačiť svoju pečať. Momentálne máme k dispozícii veľa talentovaných mladých hráčov a viem jedno: ak by som tým trénerom mal byť ja, určite by som sa veľmi tešil na túto prácu. Nový tréner to bude mať náročné, ale zároveň si môže byť istý, že toto mužstvo túži posunúť sa vyššie a nebude mať strach pred nikým,“ dodal Rooney.

Podľa doteraz zverejnených informácii britských médií je favoritom na post reprezentačného trénera Gareth Southgate (45), ktorý momentálne vedie národný tím Anglicka do 21 rokov. Bývalý skvelý obranca odohral v reprezentačnom drese 57 zápasov a strelil v nich 2 góly. Bol to práve Southgate, ktorý v semifinále ME 1996 v domácom prostredí zlyhal v penaltovom rozstrele a do finále vtedy postúpili neskorší šampióni Nemci.

Šesťdesiatosemročný Hodgson sám rezignoval na pokračovanie pri kormidle národného tímu len niekoľko minút po prehre s Islandom 1:2 a nečakanej stopke v osemfinále ME 2016.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #Roy Hodgson #anglická futbalová reprezentácia #Jamie Carragher #Jürgen Klinsmann