Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

EURODIÁR: Pravý pavúk smrti

Šampionát má svojho pavúka smrti. Vo Francúzsku naháňa všetkým väčší strach ako komár Aedes a jeho neslávny vírus zika.

29.06.2016 07:00
taliani-radost Foto: ,
Radosť talianskych futbalistov po vyradení Španielov v osemfinále ME 2016.
debata

Pravá, ale aj dolná časť pavúka, podľa toho, ako si ho kto nakreslí, vzbudzuje hrôzu. Takú koncentráciu šampiónov turnaj ešte nikdy nezažil. V jednej polovici vyraďovacej časti súťaže sa zišli všetci majstri, ktorí v aktuálnom šampionáte štartujú a štartovali – Nemecko, Španielsko, Francúzsko a Taliansko. Dovedna nazbierali deväť titulov.

K ním patrili do pondelka ešte aj Angličania, už tradične tím s veľkým menom a slabšími výsledkami. Tento rok favoritov, ktorí vedia máločo lepšie, ako naštvať na veľkých turnajoch svojich fanúšikov, senzačne odpísali Islanďania.

Už je jasné, že veľmoci sa navzájom na pravej strane pavúka vytlčú, až zostane len jeden a narazí vo finále na víťaza druhej, „slabšej“ polovice, v ktorej nie je ani jedna krajina s európskym zlatom. Občas zaznejú hlasy z tábora silných, že to musela zariadiť len futbalová mafia. Lenže úradoval žreb. A platí aj to, čo si niektorí nechcú pripustiť. Do komplikovanej situácie sa dostali sami.

Stačilo, aby Španieli neinkasovali v závere gól od Chorvátov a mohli byť na druhej strane barikády. Dali by neviem čo za to, aby sa v pondelok v osemfinále vyhli Talianom a dobre vedeli, prečo. Squadra azzurra už zobudila La Furiu Roja zo sna o treťom titule za sebou.

Lenže kto je silný a kto slabý na tomto turnaji? Mnohí z expertov sa už zhodli, že ten, kto vyhrá pravú stranu pavúka, vyhrá aj celý turnaj. Po triumfe Islanďanov nad Angličanmi by bolo asi lepšie s predčasnými závermi počkať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Španielsko #Island #ME 2016 vo futbale #komentáre