Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Hodgson po prehre s Islandom rezignoval. Ospravedlňujem sa, vravel

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson sa bezprostredne po pondelkovej prehre svojich zverencov v Nice v rámci osemfinále ME 2016 vo Francúzsku s Islandom (1:2) vzdal funkcie.

28.06.2016 08:52
Roy Hodgson Foto: ,
Roy Hodgson.
debata

Šesťdesiatosemročný Hodgson po zápase v Nice predstúpil pred médiá a skôr, než mohol dostať otázku o odstúpení, sám abdikoval.

„Keď sa pozriem na svoju štvorročnú prácu pri reprezentačnom tíme, napĺňa ma to hrdosťou. Chcem sa poďakovať všetkým za podporu vrátane FA, fanúšikov aj médií. Ospravedlňujem sa, že sa to skončilo takýmto spôsobom. Verím, že Anglicko si ešte niekedy zahrá vo finále na veľkom turnaji,“ uviedol podľa portálu BBC Roy Hodgson, ktorého pokračovanie na lavičke sa malo odvíjať práve od výsledku tímu na kontinentálnom šampionáte. Zmluvu mal podpísanú na štyri roky do skončenia záverečného turnaja.

„Rád by som zostal ešte dva roky, ale uvedomujem si, že futbal je výsledkový biznis, preto nastal čas, aby sa niekto ďalší pokúsil dostať z tejto skupiny hladných a extrémne talentovaných mladých hráčov čo najviac. Želám si, aby sa Anglicko dočkalo finálovej účasti na veľkom turnaji čo možno najskôr, my sme to neboli schopní to dosiahnuť. Títo hráči milujú hrať za svoju krajinu, o tom nepochybujem, že by sa im nechcelo myslieť na najvyššie méty. Mali sme najmladší tím na turnaji a to je prísľub do budúcnosti,“ pokračoval Hodgson, ktorý prevzal anglický tím v roku 2012 po odchode Fabia Capella a dočasnej anabáze Stuarta Pearcea. Na ME 2012 dotiahol mužstvo do štvrťfinále, na MS 2014 v Brazílii s ním ani raz nevyhral a nepostúpil zo základnej skupiny. Na ME 2014 dokráčali Angličania bez jediného zaváhania s desiatimi víťazstvami na konte, ale vo Francúzsku to už bola iná pesnička s nečakaným islandským refrénom. „Som maximálne sklamaný z výsledku tohto zápasu. Nepostúpili sme, hoci to od náš každý očakával, preto je pre mňa neakceptovateľné, aby som pokračoval v práci s týmto tímom,“ konštatoval Hodgson.

debata chyba
Viac na túto tému: #anglicko #Roy Hodgson #EURO 2016