Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ani vážna havária a auto na šrot im náladu nepokazili

Cesta na zápas Slovensko - Nemecko do Lille sa pre nich nezačala šťastne. Ba dokonca mohla mať tragické následky. Bratia Michal a Ján Lamešovci z Lednických Rovní napokon do dejiska zápasu dorazili a mali dokonca dobrú náladu.

26.06.2016 22:00
slovenskí fanúšikovia Foto: ,
Bratia Lamešovci včera pred štadiónom v Lille. Vľavo Michal, vpravo Ján.
debata

„Vyhráme, bude to ťažké, ale naše mužstvo to dokáže,“ vraveli obetaví slovenskí fanúšikovia krátko pred včerajším stretnutím.

Dramatické sobotňajšie chvíle popisoval Michal Lameš, ktorý sedel za volantom. „Presúvali sme sa po diaľnici, bola zápcha. Odrazu predo mnou prudko zabrzdilo auto a zozadu som doň vrazil, nestačil som to ubrzdiť. Auto je na šrot, neviem, či sa bude dať ešte zachrániť, bude to riešiť poisťovňa. Ale dôležité je, že nám sa nič nestalo,“ vravel.

Samozrejme, takáto udalosť prináša aj veľké komplikácie. Nehoda sa stala neďaleko Marseille. „Prišla polícia, spravila zápis, auto nám odtiahli, ostatné veci dotiahneme v pondelok. Príde znalec a ten bude mať konečné slovo, povie, či rozbité auto pôjde do šrotu, alebo sa dá nejako opraviť. Neodradilo nás to od cesty na zápas. Dorazili sme do Lille vlakom, ale ten mal štyri hodiny meškanie. Áno, sobota nebola pekným dňom. Veríme, že nedeľa nám to všetko vynahradí. Tešíme sa, že sme všetko stihli a uvidíme zápas,“ pridával Ján.

Bratia sú už tri týždne vo Francúzsku a videli všetky zápasy slovenského mužstva. „Keď sa nehralo, urobili sme si na dva dni krátku dovolenku v Saint-Tropez a Monacu. Na všetkých našich stretnutiach bola aj početná skupina slovenských fanúšikov, teraz to vyzerá, že ich bude menej a Nemci budú mať v hľadisku veľkú presilu. Čo viem, príde veľa Slovákov, ktorí pracujú vo Francúzsku, Nemecku či ďalších okolitých krajinách,“ pokračoval 28-ročný Michal.

Aj on je podobný prípad. Pracuje v Nemecku ako kuchár, za ním prišiel brat zo Slovenska a spolu putujú za futbalom. „Pracujem v kuchyni v päťhviezdičkovom hoteli, ale platí, že čím lepší hotel, tým horšia mzda, tam sa spoliehajú na značku. Perspektívu vidím úplne inak – rád by som sa vrátil na Slovensko, mojou srdcovou záležitosťou sú Vysoké Tatry, tam by som chcel po nejakom čase pracovať, možno si postaviť menší hotelík, to by bola krása,“ približoval svoje predstavy Michal.

Obaja sa zhodli, že zápas s Nemeckom bude mať podobný priebeh ako súboj s Anglickom. „Sústredíme sa na obranu, ale kým vtedy nám remíza stačila, rozdiel bude teraz v tom, že musíme dať nejaký gól. Alebo sa spoliehať, že postúpime na jedenástky. Myslíme si, že gól dáme, bude to tesné.“ Jánovi pred stretnutím s Ruskom, ktorý sa hral takisto v Lille, vyšiel stopercentne tip.

„Vravel som, že vyhráme 2:1. Teraz tipujem 1:0, ale musíme viac strieľať, byť nebezpečnejší ako naposledy.“

Michal mal aj inú fanúšikovskú motiváciu, keďže žije v Nemecku. „Sledujem aj nemecké médiá a potešilo by ma, keby sme ukázali, že výhra v Augsburgu nebola náhoda. Stále čítam, že Nemci postavili béčko, že druhý polčas bol neregulárny a podobne. Aj keď prehráme 0:2 a súper bude lepší, nemáme s tým problém. Dôležité bude, aby sme sa lúčili so vztýčenou hlavou, ak dajú hráči do toho všetko, nebudem na nich nahnevaný, ani keď prehrajú. Verím však, že Hamšík alebo Kucka gól dajú.“

Bratia už včera kuli plány, čo ďalej. „Máme lístok aj do Bordeaux na štvrťfinále, kde bude hrať Slovensko, ak postúpi. Teraz musíme vyriešiť, ako sa budeme pohybovať ďalej, ako sa čo najlepšie dostať do dejiska ďalšieho zápasu,“ lúčili sa so smiechom bratia Michal a Ján Lamešovci.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia