Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pred šiestimi rokmi bojoval Duffy o život, teraz o štvrťfinále ME

Futbalisti Írska postúpili prvýkrát v histórii do vyraďovacej časti majstrovstiev Európy, pre obrancu Shana Duffyho však nedeľné osemfinále s domácim Francúzskom znamená ešte omnoho viac.

25.06.2016 14:03
debata
zväčšiť Shane Duffy s trénerom Írska Martinom... Foto: SITA/AP, Antonio Calanni
Shane Duffy, Martin O´Neill Shane Duffy s trénerom Írska Martinom O'Neillom po zápase s Talianskom.

Pred šiestimi rokmi totiž pri tréningu národného tímu utrpel vážne zranenie pečene a život mu zachránila okamžitá operácia.

Duffy sa v máji 2010 zranil na reprezentačnom sústredení pri súboji s brankárom. Lekári mu po zákroku predpovedali niekoľkomesačné zotavovanie, dvadsaťštyriročný stopér však chýbal na ihrisku len desať týždňov. Návrat k futbalu korunoval v stredu, keď proti Taliansku nastúpil na prvý súťažný zápas za Írsko. A hneď prispel k senzačnej výhre 1:0, ktorá tímu zaistila postup zo skupiny.

„Nesmieme zabudnúť, že Shane Duffy pred šiestimi rokmi takmer umrel,“ uviedol po zápase spoluhráč z obrany Séamus Coleman. „Už len to, že nastúpil, je veľká vec, ale jeho výkon bol neuveriteľný,“ do­dal.

Duffy pritom do stredy nastúpil len na tri prípravné zápasy, tréner Martin O'Neill ho napriek tomu proti finalistom posledného Eura postavil. „Neviem, čo na to povedať,“ uviedol obranca Blackburnu. „V kvalifikácii som nehral ani minútu, ale veci sa vo futbale menia veľmi rýchlo. Veľmi ďakujem šéfovi, že mi veril a dal mi šancu. Myslím, že som ho nesklamal,“ vyhlásil.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #írska futbalová reprezentácia #Shane Duffy