Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Augsburg? Zabudnite!

Nemci v tom mali jasno raz-dva. Toto bude krátky proces. Obavy vyslovujú len z toho, že Slovensko má Hamšíka, jediného hráča vysokej medzinárodnej úrovne, "nevyspytateľnú superhviezdu s punkovou frizúrou". Ak ju ich jedenástka vypojí z hry, má postup v suchu.

25.06.2016 12:00
Nemecko Foto: ,
Nemecká gólová radosť.
debata

Pravdou je, že víťazstvo Slovákov v Augsburgu nemá veľkú výpovednú hodnotu. Tréner Löw vytiahol viacerých hráčov z lavičky a v druhom polčase sa futbal utopil. Ani tréner Kozák a hráči nerobili z výhry vedu. Vtedy ešte netušili, že futbalový osud im chystá prekvapenie a pošle im Nemcov do cesty už o necelý mesiac na šampionáte.

Prvá a najjednoduchšia rada znie: Zabudnite na Augsburg. Teraz je tu šampionát a hra o všetko. Čo hovorí pre Nemcov? Skoro všetko. Obrovské skúsenosti a špeciálne s takými turnajovými zápasmi, aký ich čaká. Pred dvoma rokmi toto mužstvo prešlo na šampionáte v Brazílii vyraďovacími bojmi bez zaváhania a v semifinále pripravilo domácim svetovú hanbu siedmimi gólmi v ich sieti. Súper má veľkú silu na všetkých postoch a po prehre v príprave s Kozákovým tímom vyhlásil stav bojovej pohotovosti. Čo hovorí pre Slovákov? Skoro nič. Ale ich nádejou je tím, húževnatosť, obetavosť, srdce. Tieto tromfy im už niekoľkokrát pomohli k senzačným výsledkom.

Futbal má čaro v tom, že súboj dvoch krajín, ktoré sú v iných oblastiach – ekonomickej či geopolitickej – absolútne neporovnateľné, nemá nikdy vopred istého víťaza.

Slovenský tím dorazí na štadión v Lille v autobuse, na ktorom veľkými písmenami svieti slogan: Sme jeden národ, jedno srdce, jeden sen!

Nedeľa je dňom, keď ho môžu Slováci ukázať aj na ihrisku.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale