Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtel: Verím, že naša túžba bude väčšia ako nemecká kvalita

Po záverečnom stretnutí v skupine s Anglickom dostal dobré hodnotenie od anglických médií. V hre boli piati hráči Liverpoolu, ale najlepší z nich bol v slovenskom drese, komentovali. Reč je o Martinovi Škrtelovi (31), ktorý nosí kapitánsku pásku na rukáve slovenského dresu od začiatku kvalifikácie MS 2014, čoskoro to budú štyri roky, keď ju mal prvý raz v zápase s Litvou. V nedeľu s ňou povedie mužstvo aj v osemfinále majstrovstiev Európy proti Nemecku.

25.06.2016 10:00
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel na zraze reprezentácie.
debata (1)

Čo hovoríte na hodnotenia Angličanov?
Vždy sú to subjektívne hodnotenia, raz sú lepšie, raz horšie. Ja som robil v zápase s Anglickom maximum, aby som pomohol mužstvu a všetci spoločne sme dosiahli výsledok, ktorý sme si želali.

Teraz čaká mužstvo zápas s Nemeckom. Ako vidíte jeho šance?
Ťažký súper, ale v tejto fáze turnaja sme ani ľahkého nemohli dostať. Musíme hrať proti Nemcom, ktorí sú favoritmi celého turnaja. Na druhej strane sme ich v príprave zdolali, čiže dokázali sme sami sebe, že aj s nimi sa dá hrať. Verím, že to nebude náš posledný zápas v turnaji.

Ako sa premietne víťazstvo v príprave v zajtrajšom súboji?
Určite sa nechystáme na zápas s tým, že sme ich zdolali a tak ich zdoláme opäť. Máme pred súperom rešpekt, ale zároveň sme si vedomí aj svojej sily, kvality.

O čo bude teraz nemecké mužstvo silnejšie ako bolo v príprave? Viete to odhadnúť?
Uvidíme, v nedeľu večer sa rozhodne na ihrisku. Dúfam, že naša forma a naša túžba po víťazstve bude väčšia ako ich kvalita. Viacero výsledkov z nedávnej minulosti nás povzbudilo, aj na tomto šampionáte sme zdolali Rusov, od Angličanov sme nedostali gól, predtým sme vyhrali nad Talianskom i Španielskom. Ale na to sa nemôžeme spoliehať, lebo každý zápas je iný. Nenastúpime na stretnutie s Nemeckom so strachom, ale s rešpektom a pokorou pôjdeme za víťazstvom.

Myslíte si, že sa môžeme porovnávať s Nemcami ako rovný s rovným?
Nie, lebo v kvalite sa im nemôžeme vyrovnať, preto sa ani nepustíme s nimi do otvoreného boja. Ale musíme sa držať pozornej obrany a pokúšať sa o brejky. Verím, že nejaký vyjde.

Myslíte si, že sú Nemci rovnako silní ako pred dvoma rokmi, keď sa stali majstrami sveta?
Káder majú takmer rovnaký, aj na tomto turnaji hrali zatiaľ dobre a potvrdili svoju silu.

Máte pocit, že sa slovenskému tímu hrá lepšie proti favoritom?
Doteraz to tak bolo, ale či to bude platiť aj v nedeľu, to teraz neviem povedať.

Aká je najväčšia prednosť slovenského mužstva?
Toto nie je mužstvo individualít, v našom prípade je všetko o tíme, fungujeme ako jedna rodina. Keď to tak zostane a budeme na ihrisku bojovať jeden za druhého, bude to fungovať ako doteraz.

Zachytili ste, čo povedal tréner Kozák médiám o vašom jarnom pôsobení v Liverpoole a prístupe trénera Kloppa?
Áno, počul som to.

Ako ste na jeho slová reagovali?
Pre mňa je dôležité, čo hovorí tréner mne a nie do novín. To, ako sa vyjadril na adresu toho pána, je jeho názor. Ja sa k tomu vyjadrovať nemusím.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #ME 2016 vo futbale