Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je koniec! Aj keď budeme majstri Európy

V slovenskom mužstve je až šesť hráčov, ktorým cestu výrazne skrížil nemecký futbal. Ich pôsobiskom boli nemecké kluby a v Pekaríkovom prípade to platí ešte stále.

24.06.2016 20:20
Stanislav Šesták Foto: ,
Stanislav Šesták na tréningu.
debata (1)

„Na Nemcov bude platiť taká defenzíva, akú sme ukázali proti Angličanom. Budeme sa spoliehať na protiútoky a tímový výkon,“ zdôrazňuje Dušan Švento, ktorý len tesne pred šampionátom ukončil pôsobenie v Kolíne nad Rýnom a prestúpil do Slavie Praha. Nemeckí kolegovia mu kládli množstvo otázok. „Chceli najmä vedieť, ako vnímame Nemcov, aký je to súper v našich očiach a na čo si trúfame,“ dodal.

Pripomenul fakt, že teraz už každý zápas môže znamenať koniec v turnaji, preto mužstvo vydá zo seba všetky sily. „Najdôležitejší je už teraz naozaj najbližší zápas, na ďalší sa nemôžeme spoliehať, čo ešte v skupine išlo. Na zápas v príprave, v ktorom sme Nemcov zdolali, sa už nepozeráme, teraz sa musíme pripraviť na iného súpera,“ pokračoval Švento, ktorého štart je v nedeľu ohrozený, od zápasu s Anglickom má poranený stehenný sval.

Dodal, že pre neho bude záväzné stanovisko lekárov. „Veľmi rád by som hral, na takomto turnaji je futbalista možno raz v kariére. Ale ani púšťať sa do veľkého rizika by nebolo dobré.“

Stanislav Šesták má za sebou viac ako stovku bundesligových stretnutí v drese Bochumu. „Z možností, ktoré sme mali, som preferoval Nemcov. A myslím si, že aj väčšina ďalších hráčov. Je to ťažký súper, ale veríme, že sa proti nemu dá hrať a mohol by nám viac vyhovovať ako Chorváti. A myslím si, že sa nám bude hrať ľahšie aj ako s Angličanmi, ich silový futbal nám nesedí,“ vraví 33-ročný útočník.

Zdôraznil, že pred necelým mesiacom mužstvo dosiahlo krásny výsledok, aj keď len v príprave. „Nemôžeme ho znehodnocovať, ale nie je to pre nás nijaká výhoda. Teraz ide o všetko a súper nás určite nepodcení. Čo môže hrať v náš prospech? Nemci sú pod väčším tlakom, my môžeme získať len niečo naviac,“ domnieva sa súčasný hráč Ferencvárosu.

Na piatkovom tréningu si zakopali viacerí hráči aj penalty, pretože sa nedá vylúčiť, že aj ony môžu v nedeľu rozhodovať. „Nemôžem však povedať, že by sme sa na ne špeciálne pripravovali. Ak som dobre postrehol, tak sa v nich darilo celkom Marekovi Hamšíkovi a Jurajovi Kuckovi. Ak by som bol v zápase na ihrisku a kopali by sa, neviem teraz povedať, či by som si na penaltu trúfal. Je to o pocite v danej chvíli, v takom stretnutí, aké nás čaká, je to, samozrejme, absolútne iné ako na tréningu,“ približoval.

V piatok rozoberalo mužstvo posledný zápas súpera v skupine, hral proti Severnému Írsku. „Videli sme, že na každom poste má vynikajúcich hráčov, neusiloval sa len nakopávať lopty do šestnástky, vie sa do šancí dostať, proti Severným Írom ich mal aspoň sedem. Určite sa pokúsi nájsť štrbinu v našej defenzíve,“ pokračoval slovenský reprezentant.

Šesták potvrdil, že ak mužstvo nepostúpi ďalej, v nedeľu to bude jeho posledný zápas v reprezentácii. „Verím, že nebude, ale ak áno, moje rozhodnutie je konečné. Rozprával som sa o tom s asistentom trénera Štefanom Tarkovičom. Povedal som mu, že to takto cítim, že je to moje definitívne rozhodnutie. Užívam si tento šampionát, ale som v takom veku, v akom som, rešpektujem realitu. Aj keby sme získali titul majstra Európy, s reprezentáciou sa rozlúčim,“ uzavrel Stanislav Šesták, ktorý bol členom mužstva aj pred šiestimi rokmi na MS v Afrike.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stanislav Šesták