Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postup cez Nemecko? Senzácia pre celú Európu

Slovenskí futbalisti zarobili za postup do osemfinále jeden a pol milióna eur, k tomu za víťazstvo nad Ruskom zinkasovali milión a za remízu s Anglickom pol milióna eur.

24.06.2016 15:34 , aktualizované: 18:20
Ján Kováčik Foto: ,
Ján Kováčik.
debata (5)

Dovedna teda šampionát vyniesol doteraz jedenásť miliónov eur, pretože osem miliónov dostal zväz za postup do Francúzska. Z osemmiliónovej sumy tretina pripadla hráčom a zväz im peniaze už pred odchodom na šampionát vyplatil.

„Samozrejme, peniaze, ktoré mužstvo na šampionáte získalo, majú pre nás význam, ale o financiách budeme hovoriť až po skončení turnaja,“ vyjadril sa včera šéf Slovenského futbalového zväzu Ján Kováčik. Ak by reprezentantom vyšiel aj osemfinálový zápas a vyradili by Nemecko, SFZ by si pripísal na svoje konto ďalších dva a pol milióna eur.

Šéf slovenského futbalu v rozhovore so zástupcami zahraničných médií včera uviedol, že zápas s Nemeckom je najvýznamnejším futbalovým stretnutím v histórii krajiny.

„Nepoznáme prípad, aby si niektorá iná krajina zahrala proti Nemecku dvakrát v rozpätí jedného mesiaca. Pokúsime sa podať čo najlepší výkon, ale Nemecko je nielen pre nás najväčším favoritom celého turnaja,“ povedal zahraničným novinárom Kováčik. Poďakoval najmä slovenským fanúšikom, ktorí prišli v doterajších troch zápasoch podporiť vo veľkom počte Kozákov tím. „Majú obrovský podiel na tom, že sa nám podarilo postúpiť. Ale vážime si aj podporu priaznivcov, ktorí nám fandia doma,“ dodal.

Priznal, že najväčšie nervy prežíval v stretnutí s Anglickom a Nemcov si viac želal ako Chorvátov. „Naša skúsenosť hovorí, že nám sa proti favoritom hrá lepšie ako proti iným súperom.“ Na otázku zahraničných novinárov, čo by znamenalo osemfinálové víťazstvo nad Nemeckom, odvetil: „Bola by to veľká senzácia nielen pre našu krajinu, ale určite pre celú Európu.“

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
5 debata chyba