Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Je to smutné, ale aj tak som si to užil. Zlatan bude na repre spomínať rád

Futbalový útočník Zlatan Ibrahimovič si predstavoval iný koniec v reprezentácii. Na majstrovstvách Európy vo Francúzsku nedal ani jeden gól a so Švédskom skončil už v základnej skupine. Tridsaťštyriročný futbalista si však aj napriek tomu posledné vystúpenie v národnom tíme užil.

23.06.2016 19:54
Zlatan Ibrahimovič Foto: ,
Zlatan Ibrahimovič počas posledného zápasu v reprezentácii.
debata

„Je to smutné, je to sklamanie, ale aj tak som si to užil,“ povedal Ibrahimovič novinárom po stredajšej prehre 0:1 s Belgickom. „Zahrali sme si na Eure a mohli sme reprezentovať Švédsko. Na národný tím budem mať vždy len tie najlepšie spomienky,“ dodala hviezda Parížu St. Germain.

Ibrahimovič odohral za Švédsko celkom 116 zápasov a so 62 gólmi je najlepším strelcom reprezentácie v histórii. „Dúfam, že sa nám po Zlatanovom odchode podarí nájsť iného skvelého hráča. Ale obávam sa, že v tak malej krajine, ako je Švédsko, sa to nepodarí,“ uviedol tréner Erik Hamrén.

„On je totiž výnimočný a jedinečný,“ vyhlásil švédsky kouč. „A to isté platí o brankárovi Adreasovi Isakssonovi a stredopoliarovi Kimovi Källströmovi. Obaja tiež hrali za reprezentáciu dlho a dobre a teraz v tíme končia,“ dodal.

Trénerovi Belgicka Marcovi Wilmotsovi zase Ibrahimovičovo lúčenie pripomenulo vlastný koniec v národnom tíme po majstrovstvách sveta v roku 2002. „Rozlúčiť sa bolo ťažké,“ uviedol. „Pre Švédsko toho urobil hrozne veľa. Preto som povedal bravó a zaželal mu veľa šťastia do budúcnosti,“ vyhlásil.

Ibrahimovič okrem národného tímu po sezóne skončil aj v Paríži, kde hral od roku 2012 a s klubom získal štyri majstrovské tituly. Kde bude pôsobiť v novom ročníku, to zatiaľ neprezradil, špekuluje sa však o možnom odchode do Manchestru United.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
debata chyba
Viac na túto tému: #Zlatan Ibrahimovič #ME 2016 vo futbale