Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Organizátori urobia malý zázrak. Vymenia trávnik v Lille

Organizátori robia aj malé zázraky. Pred stretnutím Slovákov s Nemeckom v osemfinále šampionátu, ktorý sa uskutoční v Lille, by mali v piatok vymeniť celý trávnik.

23.06.2016 17:10
ME 2016, štadióny Foto:
Stade Pierre-Mauroy v Lille.
debata (1)

Európska futbalová únia (UEFA) i francúzski organizátori tak reagujú na kritiku trávnikov, ktorá sa zniesla najmä na štadión Pierra Mauroya. Všetci uznali, že práve v tomto meste je situácia najhoršia.

Ešte v stredu sa hral v Lille záverečný zápas E-skupiny Taliansko – Írsko a v nedeľu už nastúpia na štadióne majstri sveta a Slováci. Medzitým plánovali doviesť nový trávnik z Holandska a v piatok ho položiť. V sobotu by na ňom mali už trénovať oba tímy.

„To je dobrá správa, naozaj nebol povrch ideálny, dokonca trochu hrboľatý,“ zareagoval Dušan Švento na túto správu. Slovenskí reprezentanti si podmienky v Lille vyskúšali už v zápase v skupine – narazili tam na Rusov a zdolali ich (2:1).

K tejto téme sa vyjadril aj kapitán Martin Škrtel a výmenu takisto privítal. „Už keď sme tam trénovali deň pred stretnutím s Rusmi, trávnik bol v dezolátnom stave. Som rád, že bude kvalitnejší a môže to pomôcť futbalu,“ zdôraznil.

Na otázku zahraničných novinárov, či sa s niečím na takejto úrovni stretol, Škrtel odpovedal: „Hrali sme už na všelijakých ihriskách, netreba v tom hľadať nijakú senzáciu. Je však pravda, že takéto podujatie si zaslúži lepšie trávniky, ako tomu bolo doteraz.“

Kritika trávnikov sa týka aj štadiónov v iných mestách, napríklad na Stade de France v St. Denis či v Marseille, kde sa o tom presvedčili aj domáci futbalisti v zápase s Albánskom. Na stave niektorých hracích plôch sa podpísalo aj zlé počasie v uplynulých dňoch, ktoré charakterizovali najmä silné dažde.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale