Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci to majú rozohrané dobre. Vedú tabuľku tímov z tretích miest

Slovenskí futbaloví reprezentanti figurujú pred utorkovými a stredajšími záverečnými zápasmi v základných skupinách na ME vo Francúzsku na postupovom prvom mieste v tabuľke tímov z tretích priečok jednotlivých skupín.

21.06.2016 07:43
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel počas zápasu s Anglickom.
debata (9)

Ako je známe, okrem dvoch najlepších mužstiev z každej zo šiestich skupín preniknú do osemfinále aj štyria najlepší z tretích miest.

Slováci, ktorí už odohrali tri svoje stretnutia v rámci skupinovej fázy, majú so štyrmi bodmi najvýhodnejšiu pozíciu v tejto tabuľke. Nasledujú Severní Íri, ktorí dosiaľ získali tri body. Rovnaký počet bodov majú aj Albánci, v ich neprospech však hovorí rozdiel strelených a inkasovaných gólov. Nad čiarou priebežne figurujú aj dvojbodoví Portugalčania. Jeden bod majú Česi a Švédi; severania strelili o jeden gól menej, a preto sú v tejto tabuľke priebežne poslední.

Slovenských futbalistov môže poslať domov po základnej fáze len jedna eventualita – ak mužstvá, ktoré napokon obsadia tretie pozície v C, D, E aj F-skupine, budú v konečnej tabuľke tímov z tretích priečok pred nimi. Takáto situácia je pred utorkovými a stredajšími duelmi stále možná, nie však pravdepodobná. Záverečné zápasy v A-skupine a „slovenskej“ B-skupine už odohrali, na programe sú ešte zostávajúce duely v C a D-skupine (utorok) a E a F-skupine (streda).

Zverenci Jána Kozáka môžu mať postupovú istotu už po utorkových večerných súbojoch v C-skupine. Tímu SR sa ponúka hneď niekoľko priaznivých alternatív. Postačí mu, ak Nemecko zvíťazí nad Severným Írskom; alebo s ním prehrá minimálne o dva góly, pričom neskóruje; alebo ak Poľsko prehrá s Ukrajinou o dva góly, resp. o jeden, ale Poľsko neskóruje viac než raz. Ak sa naplní jeden z týchto scenárov, mužstvo na treťom mieste v C-skupine istotne nepredstihne SR v konečnej tabuľke „tretích“. Večerné duely v D-skupine zas ponúkajú niekoľko ďalších alternatív.

Slováci už majú istotu, že v prípade postupu na nich čaká osemfinálový duel v sobotu 25. júna proti víťazovi D-skupiny v Lens (21.00) alebo v nedeľu 26. 6. proti víťazovi C-skupiny v Lille (18.00). S 90-percentnou pravdepodobnosťou proti prvému tímu „céčka“, zostávajúcich desať percent je pre druhú alternatívu.

Slováci by hrali proti víťazovi D-skupiny len v prípade, že napokon úspešnými mužstvami z tretích priečok budú práve tímy z A, B, C a D-skupiny. Či by „sokoli“ hrali v Lens alebo v Lille, to sa nedozvedia skôr než v stredu večer.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
Slovensko - Anglicko na futbalových ME

Fotogaléria zo stretnutia ME vo futbale medzi Slovenskom a Anglickom.

Fotogaléria
Martin Škrtel (vľavo) a Viktor Pečovský v...
Angličan Nathaniel Clyne (vpravo) v súboji s...
+12Základná jedenástka Slovenska pred súbojom s...
9 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia