Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Muž zápasu Kozáčik: Toto čisté konto je najcennejšie v kariére

Tribúny Štadióna Geoffroy-Guicharda sa ťahajú prudko hore. Najprudšie zo všetkých štadiónov, ktoré hostia európsky šampionát. My sme tu doma, skandovali z plného hrdla slovenskí fanúšikovia a bolo ich dobre počuť.

21.06.2016 00:14
Matúš Kozáčik Foto: ,
Joe Hart si podáva ruku s Matúšom Kozáčikom.
debata

Vo vypredanom hľadisku, ktorého kapacita je 42-tisíc miest, však mali jasnú početnú prevahu Angličania. Slovákov bolo deväťtisíc a Angličanov asi trikrát viac a keď spustili svoje chorály alebo God save The Queen, štadión sa triasol v základoch.

Aj na ihrisku to bolo podobné. Angličania mali jasnú prevahu a boli chvíle, keď Slováci nevedeli, kam skôr skočiť. Podržal ich brankár Matúš Kozáčik, ktorého vyhlásili za muža zápasu. Po ňom si netrúfal povedať, ktorá zo striel či šancí anglického tímu bola najnebezpečnejšia. „Rozhodujúce je, že ani raz lopta neskončila v sieti a udržali sme bezgólovú remízu a vybojovali sme vytúžený bod,“ reagoval slovenský brankár.

Jeho výkon ocenil aj slovenský tréner Ján Kozák. „Matúš chytal výborne, viackrát nás podržal, ale on podáva v reprezentácii dlhodobo stabilne dobré výkony,“ hodnotil Kozák.

Bod, ktorý Slováci získali aj s veľkou dávkou šťastia znamená, že sú jednou nohou v osemfinále. Postúpia z neho z tretieho miesta, ale na definitívu si musia počkať, až keď sa dohrajú ďalšie skupiny. „Bol to náš cieľ, je to fantastické,“ dodal. „Toto čisté konto je moje najcennejšie v reprezentačnej kariére.“

Slovensko - Anglicko na futbalových ME Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Martin Škrtel (vľavo) a Viktor Pečovský v...

Podľa neho Angličania potvrdili svoju silu. „S takýmto výkonom postúpili nielen do osemfinále, ale pôjdu aj ďalej,“ vravel Kozáčik niekoľko minút po stretnutí.

V anglickej základnej zostave nastúpilo v porovnaní s predchádzajúcim stretnutím s Walesom šesť nových hráčov. Kozáka táto skutočnosť neprekvapila, zdôraznil, že to očakával. Hra súpera tým neutrpela. „Súper má obrovskú silu, svojou kvalitou nás zatlačil do hlbokej defenzívy a my sme všetko podriadili zisku bodu. Potrebovali sme ho, ak chceme postúpiť zo skupiny,“ komentoval slovenský tréner.

Podľa neho, ak má mužstvo na dosah dobrý výsledok, zomkne sa a robí všetko pre to, aby neinkasovalo. „Potom však chýba nadstavba. Ale nečakal som, že nás takto súper zatlačí. Nebola to naša hra a pre diváka nebola ani pekná, ale kvalita súpera bola obrovská.“

Po zápase mu odľahlo, ale ešte postup neoslavoval. „Samozrejme, ešte nič nemáme vyhraté, ale počkáme si na ďalšie zápasy. Ak však už bude postup istý na sto percent, budeme veľmi šťastní,“ vyhlásil Kozák.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Matúš Kozáčik #ME 2016 vo futbale