Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: Hamšík v kurze

Európa objavuje Hamšíka. Jeho výkon v zápase s Ruskom bola jedna báseň.

17.06.2016 06:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík po svojom góle do siete Ruska.
debata (2)

Niežeby doteraz o ňom experti a fanúšikovia nevedeli, ale šampionátová scéna je ideálna, aby padol každému do oka. Na tomto veľkom futbalovom pódiu sa v dobrom slova zmysle hráči predávajú. Banskobystrický rodák tento priestor využíva zatiaľ dokonale.

Všetci spievajú ódy na jeho druhý gól do ruskej siete. Ale priam geniálna bola jeho dlhá prihrávka z vlastnej polovice na šprintujúceho Weissa pred prvým gólom. Mala nielen milimetrovú presnosť, ale bola aj ideálne načasovaná, slovenský špílmacher prečítal hru a ako najlepší kompjuter vyhodnotil presne situáciu. Také niečo zvládajú len výnimoční hráči. V rejtingu najlepších na šampionáte mu vo štvrtok patrila druhá priečka. Pred ním sa držal len Francúz Dimitri Payet.

Zahraniční novinári sa teraz donekonečna pýtajú na neho. Kto ho pozná, nie je až taký prekvapený. Hamšík dozrel ako najlepšie vína v bourdeauxských pivniciach. Má potenciál a už dlhšie si udržiava vysokú výkonnosť. Aby mohol naplno ukázať svoje schopnosti, potrebuje na ihrisku voľnosť. Kozák mu ju dal a Hamšík ukazuje svoj talent a zároveň všetky sily dáva v prospech tímu.

Má ponuky a po Rusku opäť zvonili telefóny. Kozák mu praje veľký klub a veľkú ligu, na ktorú dozrel a je na ňu pripravený, hoci ani Neapol a Taliansko nepatria na futbalovú perifériu. Hamšík sa nikam bezhlavo nehrnie, nedbal by, keby v Neapole zostal aj do konca kariéry. Teraz je na ťahu jeho šéf De Laurentiis, bude otázne, či dokáže svoj klenot udržať.

Hamšík sa teraz s týmito vecami nezaťažuje. Vie najlepšie, že jeho kurz pôjde opäť hore, ak zaberie aj proti Anglicku.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #ME 2016 vo futbale #sokoli