Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusom nedarujeme nič zadarmo, tvrdí Ďurica

"Nemusím nikomu nič dokazovať. Budeme bojovať za svoju krajinu, za svoj tím. Urobíme všetko, čo bude v našich silách, aby sme boli v zápase s Ruskom úspešní," zareagoval v utorok Ján Ďurica na otázku ruského novinára, či pre neho ako hráča, ktorý dlho pôsobí v najvyššej ruskej súťaži, bude mať zápas s Ruskom špeciálny význam, či v ňom chce niekomu niečo dokázať.

14.06.2016 19:00
Ján Ďurica Foto: ,
Ján Ďurica s kapitánskou páskou v slovenskom drese.
debata

Slovenský stopér, ktorý nastúpil v reprezentačnom drese v 79 zápasoch, odohral v Rusku, s výnimkou ročnej pauzy, keď bol na hosťovaní v Hannoveri, desať sezón. Pôsobil najprv v Saturne Ramenskoje, ktorý viedol Vladimír Weiss a sedem rokov si obliekal dres moskovského Lokomotivu.

„Pre každého z nás je to dôležitý zápas. Prehrali sme síce prvé stretnutie, ale Wales je už za nami, nemyslíme naň, teraz sa musíme pozerať len dopredu. Nič nie je stratené. Môžeme ešte získať šesť bodov,“ dodal Ďurica.

Podľa slovenského reprezentanta majú ruskí hráči dobrú formu. „Poznám ich dobre z ruskej ligy. Rusi majú skúsené mužstvo. Určite podajú maximálny výkon a pokúsia sa naplniť trénerove predstavy. My im však nič nedarujeme zadarmo.“

Ďurica zdôraznil, že sledoval viaceré stretnutia, ktoré sa na šampionáte už uskutočnili. „Všetky ukázali, že v turnaji sa účinkujú silné mužstvá. Angličania mali v stretnutí s Rusmi množstvo šancí, ale ich nevyužili a stratili výhru. Tým, že Rusi vyrovnali v poslednej minúte, potvrdili takisto svoju silu. Zápasy na šampionáte sú vyrovnané a rozhodujú v nich aj malé chybičky. Myslím si, že to bude podobné aj v našom prípade v zápase s Ruskom. Kto urobí chybičku, môže prehrať. Najmä preto musíme byť maximálne koncentrovaní, dobre sa na toto stretnutie pripraviť a nič nepodceniť.“

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Ďurica #ME 2016 vo futbale #sokoli