Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diár: S nožom na krku

Určite to nie je najkrajší výraz. A v športe už vonkoncom nie. Nejde predsa o život. Ale prižmúrme aspoň jedno oko.

15.06.2016 10:00
Slovensko - Wales ME 2016 Foto: ,
Ondrej Duda oslavuje svoj gól. Bude sa tešiť aj proti Rusku?
debata

Slovenskí futbalisti totiž v stredu bojujú o prežitie na šampionáte.

Aj keď prehrajú s Ruskom, nemusí byť všetko stratené. Lenže istotu mať už nebudú a nezostane im nič iné, len tŕpnuť, ako dopadne štvrtkový zápas Anglicko – Wales. Ak by Angličania vyhrali, čo nie je nijaká utópia, ale celkom reálny scenár, potom si už môžu Slováci baliť kufre. Ich rozlúčkové stretnutie s Anglickom na premiérovom šampionáte bude len formalitou.

Aj keď za istých okolností postupuje do osemfinále ešte aj tretí tím tabuľky, ani tento veľkorysý postupový kľúč sa s nikým nemazná. Slováci vo vyrovnanom zápase podľahli Walesu a už majú nad sebou tlak vypadnutia. Sú jediným mužstvom v B-skupine bez bodu, čo ich stavia do nezávideniahodnej situácie už pred druhým kolom.

Jeden z lídrov ruského tímu Arťom Dziuba použil expresívne prirovnanie a tvrdí, že Slováci sú po prehre s Walesom „ranené zviera“. Rusi cítia, že by mohla byť s nimi ľahšia práca a pokúsia sa zasadiť súperovi direkt. So Slovákmi sa vždy poriadne zapotili. Vzájomná bilancia je len mierne naklonená v ruský prospech.

Rozhodujúce bude, ako strávi nováčik prvý neúspech na šampionáte. Nie v slovách, ale hlavách. Lebo podľa toho, čo hovoria hráči, všetko je už zasa v najlepšom poriadku, na prehru s Walesom zabudli, nezanechala na nich nijaké stopy a proti súperovi si veria.

Ak si chcú slovenskí sokoli, čo je nové označenie Kozákovho výberu, ktorý sa začína pomaly chytať, ešte polietať nad Francúzskom, mať istotu, že aj najbližší pondelok ešte budú mať o čo hrať, potrebujú vybojovať s Rusmi aspoň bod. Nič jednoduché to určite nebude.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #UEFA EURO