Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pečovský pred Ruskom: Smútok vystriedalo burcovanie

V premiérovom zápase na európskom šampionáte dostalo šancu štrnásť slovenských futbalistov.

14.06.2016 16:10
Viktor Pečovský Foto: ,
Slovenský reprezentant Viktor Pečovský.
debata

Zatiaľ ani jeden z domácej ligy. Najblžšie k štartu má žilinský stredopoliar Viktor Pečovský (33), ktorý dlho patril do základnej zostavy slovenskej reprezentácie, ale v zápase s Walesom ho tréner Ján Kozák nechal sedieť na lavičke.

Ako ste sa vyrovnávali s pozíciou náhradníka. Nemrzelo vás, že ste nedostali šancu?
Mňa predovšetkým potešilo, že som sa dostal do nominácie. Účasť na šampionáte je pre hráča niečo výnimočné, užívam si to a podporujem ostatných aj z lavičky. Ak príde šanca, som pripravený sa jej chopiť a presvedčiť trénera, že som v tomto tíme právom.

Ako ste videli úvodný zápas z lavičky?
Zo začiatku som cítil nervozitu na oboch stranách, my sme mali prví veľkú šancu, nedali sme gól, súper áno. Potom hral Wales to, čo potreboval, zatiahol sa a spoliehal sa na brejky. Hrali sme do plných, čo je vždy náročné. Obzvlášť na takomto turnaji. Škoda, že sa nám nepodarilo vyrovnať už do prestávky, ku koncu prvého polčasu sme mali prevahu. Nič nie je stratené, musíme dať hlavy hore a zvládnuť dva zápasy, ak chceme splniť cieľ a postúpiť zo skupiny.

Tréner avizuje, že po prvom prehratom zápase budú zmeny. Veríte, že dostanete šancu?
To je na trénerovi. Ja sa pripravujem tak, že ak príležitosť dostanem, nechcem sklamať. Tréner je skúsený a verím, že ak urobí zmeny, tak potom také, ktoré mužstvu pomôžu.

Na vašom poste defenzívneho stredopoliara nastúpil v úvodnom stretnutí mladší Patrik Hrošovský. Ako ste vnímali jeho výkon?
Hralo sa mu podľa mňa veľmi ťažko, kým Walesania vládali, uzatvárali stred poľa. A v závere hrali na brejky. Mali v závere aj šance, lenže takisto aj my. Škoda, že sme aspoň nevyrovnali.

Hrošovský dostal žltú kartu…
Nijaká tragédia sa nestala, aj niektorí ostatní hráči ju majú, ale sú natoľko šikovní, že môžu odohrať ďalší zápas aj bez nej.

Aká bola nálada v tíme v uplynulých dňoch?
V prvom momente prevládalo veľké sklamanie, verili sme, že vstup do šampionátu nám vyjde inak. Navyše to bola podľa mňa krutá prehra. Smútok už vystriedalo burcovanie. Ako som povedal, ešte je všetko otvorené.

Ako ste vnímali ako nehrajúci hráč atmosféru zápasu?
Mohol som si ju vychutnať ešte viac, ako keď som v hre a plnej koncentrácii. Pre mňa je to niečo neskutočné. Klobúk dolu pred našimi fanúšikmi. Aj keď ich bolo menej ako waleských, bolo ich počuť. Atmosféra na štadiónoch je jednoducho úžasná.

Teraz vás čakajú Rusi. Aký je to súper?
Ťažký, ale máme na nich. Podľa mňa majú skúsenejšie mužstvo, hrávajú na týchto veľkých turnajoch častejšie. Spomínam si na náš posledný vzájomný zápas, na ich pôde sme podľahli 0:1, aj tam sa ukázalo, že môžeme hrať s nimi vyrovnanú partiu. Máme na to kvalitu, aby sme ich zdolali.

S Anglickom remizovali 1:1. Ako hodnotíte tento výsledok?
Určite má význam v ďalšom vývoji skupiny. Aký, to sa ešte len uvidí. Stále je to najmä o nás a našich výkonoch. Ak chceme postúpiť, musíme vyhrať. Nemáme prečo kalkulovať, ale sústrediť sa na našu hru.

Ktorý z najbližších súperov je pre nás prijateľnejší – skúsení Rusi alebo omladení Angličania?
To sa dá ťažko povedať, oba zápasy budú náročné. Angličania sú dosť nepredvídateľní. Proti Rusku boli favoritmi a nakoniec remizovali. Na takomto turnaji nie sú slabí súperi.

Budete v stredu spokojný s bodom?
To sa uvidí podľa toho, aký bude vývoj zápasu. Verím, že v tomto stretnutí budeme my vyhrávať.

V najbližších zápasoch nepatrí Slovensko k favoritom. Je to lepšia východzia pozícia pre mužstvo?
Každý chce vyhrať, favorit či nefavorit. Pre nás bude dôležité, aby sme pred záverečným súbojom s Anglickom zvýšili naše šance na postup.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #Viktor Pečovský #UEFA EURO