Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Správajte sa vhodne, prosia fanúšikov Rooney a Hodgson

Tréner anglickej futbalovej reprezentácie Roy Hodgson a jej kapitán Wayne Rooney vyzvali fanúšikov národného mužstva, aby sa správali vhodne počas prebiehajúceho európskeho šampionátu vo Francúzsku (10. júna - 10. júla).

13.06.2016 14:57
Roy Hodgson Foto: ,
Tréner Anglicka Roy Hodgson.
debata

Európska futbalová únia (UEFA) varovala Anglicko aj Rusko, že môže vylúčiť ich reprezentačné tímy z ME, pokiaľ budú pokračovať výtržnosti ich priaznivcov. Tí v uplynulých troch dňoch premenili stredomorské prístavné mesto Marseille na bojovú zónu. Násilnosti dokonca preniesli aj na Stade Vélodrome počas ich sobotňajšieho vzájomného duelu v rámci „slovenskej“ B-skupiny.

„Som veľmi znepokojený hrozbou, ktorá nám visí nad hlavami. Tvrdo sme pracovali na tom, aby sme sa do Francúzska dostali a veľmi by sme tu chceli aj zostať,“ citoval kormidelníka Anglicka web britskej BBC. „Veľmi si vážime vašu podporu počas zápasov, ale apelujem na vás – vyhnite sa problémom, aby sa táto hrozba nenaplnila a my sa pokúsime zotrvať v turnaji futbalovou cestou,“ dodal Hodgson. Útočník Manchestru United Rooney vyzval fanúšikov, aby boli rozumní, dbali na bezpečnosť a necestovali do krajiny, ak nemajú vstupenky na zápasy.

Etická a disciplinárna komisia UEFA sa bude v utorok zaoberať obvineniam proti priaznivcom „zbornej“ z rasizmu, napadnutia ich ostrovných náprotivkov i z používania pyrotechniky v priestoroch štadióna. Ruskí fanúšikovia tak možno prídu o stredajšie stretnutie ich mužstva proti výberu Slovenska. Angličania zatiaľ unikli vyšetrovaniu, pretože UEFA deklarovala, že nebude zohľadňovať bitky v uliciach Marseille

debata chyba
Viac na túto tému: #Wayne Rooney #Roy Hodgson