Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Cestovná kancelária odškodní futbalových fanúšikov

Cestovná kancelária FutbalTour.sk poskytne stopercentnú kompenzáciu klientom za zrušený charterový let na úvodný zápas slovenskej futbalovej reprezentácie na majstrovstvách Európy proti Walesu do francúzskeho Bordeaux.

13.06.2016 13:42
lietadlo, letisko, pristávacia dráha Foto:
Ilustračná snímka.
debata

Medzi 150 poškodenými boli aj rodinní príslušníci či blízki členov národného tímu Martina Škrtela, Mareka Hamšíka, Jána Ďuricu a Petra Pekaríka. Let, ktorý v deň sobotňajšieho úvodného vystúpenia Slovákov na ME organizovala cestovná kancelária FutbalTour.sk, sa neuskutočnil pre pokazené lietadlo. „Poruchu lietadiel, bohužiaľ, ovplyvniť nevieme. Sprostredkova­teľskej agentúre vyplývalo zo zmluvy, že lietadlo pre nás musí za každých okolností zabezpečiť, no nakoniec sa tak nestalo z viacerých dôvodov,“ vysvetlil spolumajiteľ Matej Očenáš v oficiálnom stanovisku CK, ktoré sa odvoláva aj na začiatok letnej dovolenkovej sezóny, štrajk pilotov konkurenčnej spoločnosti a zaisťovanie množstva náhradných letov, ako aj faktor samotných ME 2016.

Letecká spoločnosť Air Bucharest mala cestovnej kancelárii zaistiť na sobotu tri lietadlá, jedno z nich však pre technickú poruchu nemohlo odletieť z bratislavského Letiska Milana Rastislava Štefánika. Fanúšikovia sa nedostali na zápas, takáto situácia údajne v histórii firmy nastala vôbec prvýkrát.

FutbalTour.sk klientom ponúkne 100-percentnú kompenzáciu a niečo navyše. "Ide napríklad o vstupenky na iné zápasy či dresy hráčov. Je to individuálne a klientom sa snažíme vyjsť maximálne v ústrety,“ uviedol Očenáš.

V deň stretnutia proti Walesu nepomohla ani intervencia samotných hráčov. „Jedným slovom hanba. Cez zápas sme na to nemysleli, ale ráno a predpoludnie neboli ideálne. Stále sme boli v spojení s rodinami a nevedeli sme, čo bude. Na letisku čakali od rána od siedmej do jednej popoludní, keď sa dozvedeli, že let definitívne zrušili. Komunikácia zo strany spoločnosti bola na veľmi nízkej úrovni,“ poznamenal pre pondelkové vydanie denníka Šport Martin Škrtel.

Poľutovanie nad situáciou vyslovil aj prezident SFZ Ján Kováčik. „Je nám naozaj veľmi ľúto, čo sa stalo. Chceli sme vyjsť v ústrety našim futbalistom a ich rodinným príslušníkom. Ponúkli sme im let deň pred zápasom, ktorý organizoval Slovenský futbalový zväz. Keďže však chceli ísť v deň zápasu, bola im ponúknutá možnosť odletu prostredníctvom inej organizácie. To, že sa tento let neuskutočnil, sme nevedeli ovplyvniť. Napriek tomu nás vzniknutá situácia veľmi mrzí,“ uviedol Kováčik na webe Slovenského futbalového zväzu.

debata chyba
Viac na túto tému: #futbaloví fanúšikovia