Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eurodiár: Bale žiaril pre tím

Hráči sa pomaly trúsili zo šatní štadióna v Bordeaux. Trvalo viac ako hodinu, kým sa vynorila aj postava Garetha Bala.

12.06.2016 17:30
slovensko wales bale Foto: ,
Gareth Bale v súboji proti Patrikovi Hrošovskému.
debata

Jediný nešiel sám, ale aj v chránenom priestore mal vedľa seba dvoch ochrankárov. Hodnota waleskej hviezdy sa blíži k sto miliónom eur, čo je suma bezmála taká vysoká ako celého slovenského mužstva. Taký klenot si súper chráni ako oko v hlave.

Elegantní muži v oblekoch naznačovali chránencovi, že je čas, aby nastúpil do autobusu, no hráč Realu im kývol rukou a zastavil sa pri početnej skupine novinárov. Trpezlivo počkal, kým dohovorí spoluhráč, potom odpovedal na otázky.

Napriek privilégiám, ktoré vyvolené hviezdy majú, je úžasné pozorovať, ako všetky sily dávajú v prospech tímu a reprezentácie svojej krajiny. Ako oduševnene spievajú hymnu vlasti, ako im záleží na výsledku a akú hrdosť prejavujú, ak sa im podarí skórovať a vyhrať. To nie je hra ťažkých milionárov, to sú nefalšované emócie.

„Všetci sme makali, bojovali jeden za druhého. Nebolo dôležité, kto dá gól, dôležité bolo len víťazstvo nad Slovenskom. Futbal je o tíme. Naši fanúšikovia? Najlepší na svete, cítili sme sa ako doma, po vyrovnaní súpera nám mohli, aby sme sa opäť postavili na nohy,“ vravel hrdo Bale.

Slováci s ním srdnato bojovali, veľa mu nedovolili, ale aj tak bol kľúčom k waleskému úspechu. Dal nesmierne dôležitý prvý gól a potom držal v šachu celú obranu, nik z nej sa neodvážil vyrážať viac dopredu, stále musel myslieť na zadné dvierka.

Tréner Coleman oceňoval najmä Balov výkon, keď Slováci vyrovnali a potom v závere, keď Wales rozhodol. Urobil pre tím veľa užitočnej práce.

Vtedy sa na tučné kontá nemyslí. Aj najväčšie hviezdy žiaria pre slávu svojej krajiny.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Gareth Bale