Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenský futbalový zväz zrušený let fanúšikov mrzí, nevedeli to ovplyvniť

Slovenský futbalový zväz (SFZ) nenesie vinu na zrušení jedného z troch charterových letov na zápas slovenských reprezentantov na majstrovstvách Európy proti Walesanom do Bordeaux.

11.06.2016 22:03
Slovensko - Wales ME 2016 Foto: ,
Pred výkopom stretnutia.
debata (1)

Vyplýva to zo stanoviska prezidenta SFZ Jána Kováčika. „Je nám naozaj veľmi ľúto, čo sa stalo. Chceli sme vyjsť v ústrety našim futbalistom a ich rodinným príslušníkom. Ponúkli sme im let deň pred zápasom, ktorý organizoval Slovenský futbalový zväz. Keďže však chceli ísť v deň zápasu, bola im ponúknutá možnosť odletu prostredníctvom inej organizácie. To, že sa tento let neuskutočnil, sme nevedeli ovplyvniť. Napriek tomu nás vzniknutá situácia veľmi mrzí,“ uviedol Ján Kováčik na webe Slovenského futbalového zväzu.

Let, ktorý v deň sobotňajšieho úvodného vystúpenia Slovákov na ME organizovala cestovná kancelária FutbalTour.sk, sa neuskutočnil pre pokazené lietadlo. „Už začiatkom roka sme urobili predbežný prieskum na to, aby sme charterové lietadlo vedeli zorganizovať sami v cenových reláciách, ktoré by boli prístupné všetkým, keďže ceny počas ME rapídne vzrástli. Na ponuku, ktorú sme spravili pre rodiny hráčov a ďalších členov SFZ, nezareagovalo dostatočne veľa ľudí, takže sme nemohli zaplniť vlastné lietadlo. Jedine od cestovnej kancelárie Futbaltour sme dostali ponuku, aby sme od nich kúpili určitý počet leteniek. Okrem rodinných príslušníkov hráčov sme tam mali aj ďalších pre nás veľmi dôležitých ľudí. To, že sa lietadlo pokazilo, nedokážeme ovplyvniť,“ skonštatoval na webe SFZ výkonný riaditeľ SFZ Marketing Jaroslav Šišolák.

Podľa informácií Futbaltouru, nedokázali v tak krátkom čase zabezpečiť náhradný stroj. „Mrzí nás to, ale v tomto prípade sme tiež len poškodený klient. My sme len kúpili letenky od Futbaltouru, my sme neboli organizátor zájazdu. My sme klient, ktorý pozval svojich ľudí do Francúzska. Lietadlom mal odletieť aj náš kolega z medzinárodného oddelenia, ktorý komunikoval o náhrade škody. Nejaké dodatočné plnenie však budeme riešiť až priamo po zápase s Walesom,“ dodal na vysvetlenie J. Šišolák.

Na facebookovej prezentácii CK FutbalTour.sk sa objavila aj nahnevaná reakcia jedného z poškodených klientov. „Ďakujem za úžasný ‚zážitok‘ zo zápasu s Walesom, na ktorý sme ani neodleteli, vďaka profesionálnej práci vašej ‚cestovky‘. Odporúčam aj nabudúce dohadovať lety u Rumunov vlastniacich 2 (slovom: dve) jazdené lietadlá. Väčší amaterizmus som ešte nezažil. Toto sa asi môže prihodiť iba v Slovakistane. Ešte raz ďakujem,“ napísal ironicky fanúšikom Rastislav Slovák. Iný fanúšik, Roman Calík, nechal organizátorom letu tiež nahnevaný odkaz, časť z neho znie takto: „Zrušili ste splnenie sna ľuďom, ktorí majú takúto možnost možno raz za život. Chlapec, ktorý miluje Hamšíka a svojím outfitom akoby mu z oka vypadol, bezradne chodil po letisku a nevedel, prečo neuvidí svoj idol. To isté platí o dvoch starších pánoch, ktorí vyhrali zájazd snov v jednom zo slovenských médií a nič podobné už asi nezažijú.“

1 debata chyba
Viac na túto tému: #letenky #ME vo futbale 2016 #Slovensko - Wales