Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Eurodiár: Štartuje Tour. Bez Sagana

To, čo čaká futbalistov v najbližších dňoch, nebude nijaká prechádzka futbalovým rajom.

10.06.2016 22:00
stade france, uefa euro, majstrovstvá európy,... Foto: ,
Fotografia z pred otváracieho zápasu na Stade France.
debata

Nielenže sa na nich chystajú súperi najvyššieho rangu, ale nacestujú sa ako kedysi Zikmund a Hanzelka. Len na cestách za troma mužstvami na šampionáte čaká Slovákov za viac ako týždeň bezmála tritisíc kilometrov po celej krajine.

Začína sa veľkolepá Tour de France. Ale futbalová. Bez Sagana. Celé Francúzsko je na nohách. Teší sa na 51 zápasov. Uvidia ich v deviatich mestách vo všetkých kútoch krajiny. Pripravených je desať krásnych štadiónov.

Slovenskí fanúšikovia, ktorí už od štvrtka obsadzujú ulice Bordeaux, kde sa odohrá prvá slovenská šampionátová bitka, dávajú o sebe vedieť. Nie je ich desať, ani sto. Ale určite tisíce. V Európe sa začalo veľké futbalové sťahovanie národov a Slováci sú jeho súčasťou.

Je to fenomén, ktorý už desaťročia funguje vo futbalovom svete, ale my ho zažívame po prvý raz. Fanúšikovia sú jednými z hlavných aktérov tohto fascinujúceho divadla. Nasledujú svoje mužstvo za jeho pokusom upútať futbalovú Európu.

Na francúzskych cestách sa to jedinečne podarilo cyklistickému bohatierovi Saganovi. Ak by aj futbalisti zvládli aspoň zopár víťazných špurtov na najväčšom turnaji, aký kedy starý kontinent organizoval, určite by urobili ohromnú radosť nielen tým, ktorí za nimi vyrazili, ale aj tým, ktorí im od v sobotu budú držať palce pred televíznymi obrazovkami.

Veľa šťastných kilometrov bez nehody. Futbalistom aj ich priaznivcom.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Sagan #ME 2016 vo futbale #Bordeaux #UEFA EURO #eurodiár