Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nie Bale, ale tím. Walesania sú ako bratia

Keď odchádzal z klubu a mieril za reprezentačnými spoluhráčmi, lúčil sa s ním tréner povzbudzujúco. "Vravel, že na šampionáte môžeme byť pre každého súpera veľmi nebezpeční. Verím, že jeho slová sa naplnia. Napokon, je vizionár," usmieval sa počas rozhovoru s novinármi dobre naladený Aaron Ramsey.

11.06.2016 09:00
Gareth Bale Foto: ,
Gareth Bale (vpravo) so svojim reprezentačným kolegom Aaronom Ramseyom.
debata

Waleský stredopoliar hovoril o tom, čo mu pred odletom z Londýna povedal Arséne Wenger – tréner Arsenalu. Zatiaľ čo ostrovania dúfajú, že skúsený Francúz sa nebude mýliť, slovenskí fanúšikovia si želajú opak. Wales je totiž prvým súperom partie okolo kapitána Martina Škrtela na európskom šampionáte vo Francúzsku.

Keď je reč o nebezpečenstve, najväčšou hrozbou by mal byť v sobotu večer pre slovenskú obranu Gareth Bale. Najjagavejšia hviezda súpera pôsobí v Reale Madrid, kde pravidelne zohráva jednu z kľúčových úloh. Niet divu, že je najdrahším hráčom planéty. A zároveň jedným z najrýchlejších futbalistov v dejinách.

„Nie je to však len o mne. Ide predovšetkým o tím. Ak držíme spolu a pomáhame si, sme podstatne silnejší. Spolu útočíme, spolu bránime. Ak stratíme loptu, bojujeme o ňu zo všetkých síl. Všetci,“ upozorňoval na tlačovej besede krídelník s mimoriadne tvrdou ľavačkou.

Napriek tomu, že Bale je v kádri Chrisa Colemana suverénne najväčšou osobnosťou, pýcha či ponosovanie sa z neho netrčí. „Sme ako bratia. Sú medzi nami silné priateľské väzby, veľa sa spolu smejeme. Zároveň vieme bojovať jeden za druhého,“ popisoval atmosféru vo waleskom tíme. Pri všetkej skromnosti, krídelník Realu má najvýraznejší podiel na tom, prečo sa Wales po prvý raz v histórii prebojoval na záverečný turnaj majstrovstiev Európy. V kvalifikácii strelil sedem z jedenástich gólov svojho tímu, o ďalšie dva sa postaral Ramsey.

Práve títo dvaja hráči sú kľúčovými mužmi Colemanovej zostavy. Spolu s nimi sa šéf waleskej lavičky spolieha na kvality Joa Allena z Liverpoolu, Andyho Kinga z majstrovského Leicestru či skúseného kapitána timu Ashleyho Williamsa zo Swansea.

Na Slovákov tak čaká mimoriadne náročný vstup do turnaja.

EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Real Madrid #Gareth Bale #wales