Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci už trénovali v Bordeaux. Kozák zostavu neprezradil

Slovenskí futbaloví reprezentanti už sa prepravili zo svojej bázy vo Vichy do Bordeaux, kde v sobotu o 18.00 h proti Walesanom vstúpia do ME 2016 vo Francúzsku.

10.06.2016 15:10 , aktualizované: 18:20
debata (1)
Slovenskí futbalisti po prílete do Bordeaux. Foto: Facebook
marek hamšík, vladimír weiss, slovensko, lietadlo, letisko Slovenskí futbalisti po prílete do Bordeaux.

Informáciu o prílete do dejiska priniesla facebooková prezentácia Slovenského futbalového zväzu aj s fotografickou dokumentáciou.

Kozák neprezradil zostavu, SR sa chce presadiť kolektívne

Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák v súlade s predpokladmi neprezradil mená hráčov, ktorých zaradí do základnej zostavy na sobotňajší prvý duel SR na majstrovstvách Európy vo Francúzsku. Slováci v Bordeaux vyzvú Walesanov v rámci základnej B-skupiny, úvodný výkop je o 18.00 h. „Základnú zostavu, samozrejme, neprezradím. Vy, ktorí ste sledovali ostatné prípravné zápasy, ste však mohli vidieť, že sa vykryštalizovala. Taká nastúpi aj zajtra proti Walesu. Príprava na šampionát prebehla podľa našich predstáv, neboli problémy. Všetci hráči sú zdravotne v poriadku a pripravení nastúpiť. Atmosféra v mužstve je dobrá, tešíme sa na prvý súboj,“ povedal kormidelník slovenských „sokolov“ počas piatkovej popoludňajšej predzápasovej tlačovej konferencie v dejisku stretnutia a dodal: „Určité napätie je cítiť, to je potrebné pre dobrý výkon. Nie však nervozita. Prístup musí byť stopercentný.“

Víťazstvo by každé z mužstiev výrazne priblížilo k osemfinálovým bránam, čo si uvedomuje aj kouč slovenského výberu. „Dlho sme sa pripravovali. Chceme podať dobrý výkon a byť úspešní,“ povedal 62-ročný rodák z Matejoviec nad Hornádom.

Najjagavejšou hviezdou Walesanov je krídelník Realu Madrid Gareth Bale. Eliminovanie snáh tohto prvotriedneho futbalistu môže Slovákov výrazne priblížiť k úspešnému výsledku, myslí si Ján Kozák. „Bale je špičkový hráč, nielen Walesu, ale aj na svete. V poslednom období mal top formu. Som fanúšik Realu, sledoval som každý zápas. My sme však mužstvo, ktoré sa chce presadiť tímovo, futbal je kolektívna hra. Máme silu, ktorú chceme prezentovať na ihrisku. Zápas ukáže, ako to dokážeme naplniť,“ skonštatoval tréner SR.

Stredopoliar Marek Hamšík sa vo svojej odpovedi vyhol porovnaniu s waleskou superstar: „Gareth Bale patrí medzi najlepších na svete, neporovnávam sa s ním. Bude to konfrontácia Slovenska a Walesu, nie Hamšíka a Bala. Rozhodovať bude tímový duch. Nevieme sa dočkať momentu, keď vybehneme na ihrisko, dlho sme sa na to pripravovali. Bolo by veľmi pekné, keby sme postúpili zo skupiny.“

Slovenskí futbalisti na tréningu v Bordeaux. Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
slovensko, tréning, Slovenskí futbalisti na tréningu v Bordeaux.

Kozáka aj Hamšíka teší podpora od priaznivcov. „Sme veľmi radi, že sme si získali fanúšikov, nie je to ľahké. Mám informáciu, že celkovo 25-tisíc ľudí si kúpilo lístky na tie tri zápasy, teda približne osemtisíc na jeden duel. Pokúsime sa im dať z ihriska impulz, aby aj oni boli spokojní,“ poznamenal tréner Slovákov, doplnil ho záložník SSC Neapol: „Som veľmi pyšný, že toľko Slovákov pocestuje za nami a bude nás povzbudzovať. Medzi nami a fanúšikmi je teraz dobrá chémia. Oni vedia, že na ihrisku odovzdáme všetko, nech si užijú šampionát.“

Ďalšími súpermi slovenského národného tímu v B-skupine sú Rusi a Angličania. Kozákovi zverenci si po dueli s Walesanmi najskôr zmerajú sily s Rusmi (15. 6. o 15.00 h v Lille) a svoje účinkovanie v základnej skupine uzavrú súbojom s Angličanmi (20. 6. o 21.00 h v Saint-Étienne).

Tréner Ján Kozák sleduje svojich zverencov na... Foto: SITA/AP, Andrew Medichini
ján kozák, bordeaux, tréning Tréner Ján Kozák sleduje svojich zverencov na tréningu v Bordeaux.

„Hlavným favoritom skupiny je Anglicko, disponuje širokým kádrom kvalitných hráčov. Mladí anglickí futbalisti však môžu byť pod tlakom. Inak bude skupina vyrovnaná. Rusko, Wales aj my máme určitú kvalitu. Veľké rozdiely vo výkonnosti podľa mňa nie sú, rozhodne sa na ihrisku,“ skonštatoval Ján Kozák. „Nemyslím si, že to budú defenzívne ladené zápasy. Určite sa bude útočiť, nebude to taktická bitka. Vyhráva ten, kto dáva góly,“ povedal Marek Hamšík.

Predpokladaná základná zostava Slovenska na sobotňajší zápas s Walesom v Bordeaux (18.00 h) v rámci B-skupiny ME 2016 vo Francúzsku:
Kozáčik – Pekarík, Škrtel, J. Ďurica, Švento – Hrošovský – Mak, Kucka, Hamšík, Weiss – M. Ďuriš

Tréning slovenských futbalistov v Bordeaux Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Tréner Ján Kozák sleduje svojich zverencov na...
EURO 2016 – Štadióny, na ktorých sa hrá
Paríž Stade de France Nice Marseille Lyon
Lille Saint Étienne Lens Bordeaux Toulouse
1 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenská futbalová reprezentácia #ME 2016 vo futbale #Bordeaux #UEFA EURO #sokoli