Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Anglickí fanúšikovia vyvádzali v Marseille, polícia použila slzný plyn

Marseille zažilo búrlivú noc pred otváracím dňom futbalových majstrovstiev Európy. V meste na juhu Francúzska dali o sebe vedieť povestní anglickí rowdies, ktorí podľa svedkov vyvolali bitku v Irish pube vo štvrti Starý prístav.

10.06.2016 10:02
Chuligáni, Marseille Foto: ,
Anglickí fanúšikovia v Marseille.
debata (2)

Dve súperiace skupiny, anglickú a miestnu, od seba oddeľovali ťažkoodenci so štítmi a psami, polícia použila na nastolene poriadku aj slzný plyn a zadržala dve osoby. Jeden zo zatknutých napadol barmana a druhý vyvolával verejné násilie. Ďalší Angličan skončil v nemocnici, lebo utrpel zranenie hlavy po tom, čo ho do tváre zasiahla drevená stolička. Na mieste konfliktu mali prácu aj zdravotníci, presný počet zranených nie je známy.

Približne 70 000 anglických fanúšikov by malo do soboty večera doraziť do Marseille, kde si ich reprezentanti od 21.00 h na miestnom Stade Vélodrome zmerajú sily s Rusmi v zápase „slovenskej“ B-skupiny kontinentálneho šampionátu.

„Prišli sme sem väčšia skupina už štyri dni pred začiatkom majstrovstiev a ani jeden z nás nemá vstupenky. Čítali sme o možnej hrozbe z tvrdého jadra ruských fanúšikov, ale momentálne sa z toho len smejeme. Všetci chceme najmä vidieť zápas. Prešiel som už s anglickou reprezentáciou niekoľko turnajov a len málokedy sa stalo, že sa vyskytli nejaké ťažkosti. To viac bitiek sa udeje každý piatok pred mojím stánkom s kebabom ako počas majstrovstiev,“ uviedol pre Reuters anglický fanúšik Darren, ktorý sa označil aj za prívrženca Evertonu.

Mesto Marseille si pamätá vyčíňanie priaznivcov anglického tímu počas majstrovstiev sveta 1998. Vtedy sa Angličania dostali do konfrontácie s priaznivcami Tuniska a musela to riešiť polícia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #chuligáni #ME vo futbale 2016